UHAPŠENA TROJICA RUKOVODILACA: Termoelektranu Kostolac ojadili za milione
Foto: Jelena Obradović

Zloupotreba

UHAPŠENA TROJICA RUKOVODILACA: Termoelektranu Kostolac ojadili za milione

Crna Hronika -

Pored Z. S., uhapšeni su i odgovorno lice auto-transportnog preduzeća „Stevanović“ M. S. (46) i rukovodilac u toj firmi J. S. (33)

Požarevačka policija uhapsila je bivšeg direktora površinskih kopova „Drmno“ Z. S. (49) i još dve osobe zbog sumnje da su oštetili termoelektranu „Kostolac“ za 30 miliona dinara.

Pored Z. S., uhapšeni su i odgovorno lice auto-transportnog preduzeća „Stevanović“ M. S. (46) i rukovodilac u toj firmi J. S. (33), dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv bivšeg rukovodioca površinskih kopova „Drmno“, zaposlenog u auto-transportnom preduzeću „Stevanović“ i pomoćnika odgovornog lica društvenog preduzeća „TE KO Kostolac“.

- Oni se terete da su tokom 2015. i 2016. godine u postupku javne nabavke usluga angažovanja pomoćne mehanizacije na sanaciji dela unutrašnjeg odlagališta na kopovima „Drmno“ najpre vršili neosnovanu izmenu konkursne dokumentacije i uvećavali potrebno angažovanje, da bi po zaključenju ugovora sačinjavali falsifikovanu dokumentaciju u kojoj su prikazivali veći broj radnih sati od stvarno izvedenih - navodi se u saopštenju MUP.

Navedene nezakonitosti, kako se sumnja, nisu evidentirali nadzorni organi. Na taj način osumnjičeni su oštetili termoelektranu za više od 30 miliona dinara.

Kurir / Ag.

Foto: Jelena Obradović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track