MIODRAG SPREMIO VEČERU I NESTAO, MOBILNI MU OSTAO NA STOLU... Misterija u Crvenki, potraga za penzionerom
Foto: Stefan Jokić/Ilustracija

Ni traga, ni glasa

MIODRAG SPREMIO VEČERU I NESTAO, MOBILNI MU OSTAO NA STOLU... Misterija u Crvenki, potraga za penzionerom

Crna Hronika -

CRVENKA - Od penzionera Miodraga Bešića (67) iz Crvenke, koji je na misteriozan način nestao iz svoje kuće u Ulici Petra Drapšina, već tri nedelje nema ni traga ni glasa.

Komšije su primetile da ne izlazi iz kuće i da je tri dana neprekidno upaljeno svetlo u njegovom kupatilu, pa su o tome obavestile policiju. Prema njihovim rečima, policija je obila kuću, a u njoj nije bilo Miodraga, ali ni prizora koji bi ukazivao na nasilje.

U Policijskoj upravi u Somboru rečeno je da su preduzete mere traganja za Bešićem, čiji je nestanak prijavljen 6. decembra.

- Čuli smo da je policija u kući zatekla večeru na stolu i njegov mobilni telefon. Njegov nestanak je čudan, jer nikad nije na duže odlazio od kuće. Plašio se da ne bude napadnut, pa je zbog toga ugradio najmoderniji alarm - kaže komšinica nestalog Crvenčanina.

foto: Kurir

Sugrađani pričaju da je Bešić dugo radio u Nemačkoj, a kasnije u crvenačkoj šećerani, tako da je stekao i domaću i inostranu penziju. Poseduje dve kuće na istom placu, od kojih je jedna na sprat. Nije se ženio, a sa rodbinom, kažu, nije u najboljim odnosima. Svi koji ga poznaju govore da je izuzetno pedantan.

- Pre nego što je nestao, imao je u kući majstora koji mu je popravljao tuš kabinu. Od poštara sam čuo da je nestao i da je možda kidnapovan. Ne znam ko bi njega, grdosiju od dva metra, mogao da otme - kaže njegov prvi komšija.

Jedan od Bešićevih poznanika pominje da je Mijo, kako ga zovu, ranijih godina dva puta bio pokraden. Jednom su mu sa krova skinuli bakarne oluke, a drugi put iz kuće odneli nekoliko hiljada evra. Posle toga je odlučio da ugradi sigurnosna vrata, sa one tač-lok bravom. Moguće je, kažu, da mu zaštita nije pomogla jer je pustio u kuću nekog koga je poznavao.

Pretpostavljalo se da je Bešić, ne govoreći nikom ništa, jer nije mnogo blizak sa komšijama, otišao u neku banju ili kod rodbine u Crnu Goru. Njegov poznanik kaže da je policijskom kontrolom utvrđeno da Miodrag nije ni u CG ni u bilo kojoj banji u Srbiji.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Z. Rajić/Foto: Stefan Jokić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! HRVATSKA I SLOVENIJA PRED SUKOBOM?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track