TUGA U ŽABARIMA! KOMŠIJE U ŠOKU ZBOG BEBA STRADALIH U POŽARU: Imali su samo to dvoje dečice, a sad ostadoše i bez njih
Foto: Privatna Arhiva

strašna tragedija

TUGA U ŽABARIMA! KOMŠIJE U ŠOKU ZBOG BEBA STRADALIH U POŽARU: Imali su samo to dvoje dečice, a sad ostadoše i bez njih

Crna Hronika -

U selu Porodin kod Žabara u subotu se dogodila nezapamćena tragedija, kad su brat i sestra, stari tri i godinu dana, izgoreli u požaru u porodičnoj kući, piše TPK news.

U pitanju su brat i sestra, koji su stradali u jednoj od soba, dok su bili bez nadzora roditelja. Neki meštani sa kojima smo razgovarali kažu da se majka u to vreme nalazila izvan kuće, u štali, gde je otišla da nahrani stoku.

"Još uvek ne znamo kako se sve to desilo. Neki pričaju da su u sobi bile uključene novogodišnje lampice, koje su izazvale požar, jer je došlo do kratkog spoja. Priča se i da je u sobi bio neispravan šporet i da se on zapalio. Kad je majka ušla u sobu u kojoj su deca boravila, videla je samo gusti dim, pa je otrčala po pomoć kod komšija. Nažalost, dok su stigli vatrogasci, bilo je već kasno, deca su preminula", ispričali neki meštani Porodina.

Roditelje stradale dece u selu retko ko bolje poznaje, jer nije reč o meštanima, već o doseljenicima. Otac stradale dece Martin J. je rodom iz Svilajnca a njegova žena Milica M. rodom iz Jagodine.

"Oni su u Porodin došli pre nekoliko godina, jer je Martina usvojio deda Mira, da bi oni brinuli o njemu, pošto sa svojim biološkim sinom nije bio u dobrim odnosima", pričaju meštani Porodina.

U vreme stradanja dece, njihov otac Martin nije bio u selu i tek kasnije je saznao za tragediju.

"On je rano ujutru otišao u brda, da seče drva, jer je tako izdržavao porodicu, pošto mu žena ne radi. Imali su samo to dvoje dece zbog kojih su se mučili, a sad ostadoše bez oboje", kažu meštani.

Kako su nam meštani Porodina ispričali, vatrogasci iz Žabara na licu mesta stigli su odmah 10 minuta nakon poziva, a njima su u pomć pritekli i vatrogasci iz Požarevca, međutim, tela dece su pronađena tek nakon ugašenog požara.

Po nalogu zamenika osnovnog javnog tužioca u Požarevcu, tela nastradale dece preneta su na obdukciju u požarevačku Opštu bolnicu, kako bi se utvrdio tačan uzrok njihove smrti.

Pošto je istraga još uvek u toku, nije poznato kako je došlo do ove tragedije i šta je uzrok požara. Tokom istrage trebalo bi da se utvrdi i odgovornost roditelja, ukoliko je tačno da su deca u trenutku tragedije bila bez njihovog nadzora.

(Kurir.rs/TPK news)

Foto TPK news/privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BEBA SE GUŠI, A POLICAJAC STIŽE U POSLEDNJI ČAS! Dramatični snimak spasavanja novorođenčeta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track