VLADIMIR ROGANOVIĆ IZRUČEN CRNOJ GORI: Kavčanin platio avion da ga ne ubiju u marici
Foto: Privatna Arhiva

PROMENIO ZATVOR

VLADIMIR ROGANOVIĆ IZRUČEN CRNOJ GORI: Kavčanin platio avion da ga ne ubiju u marici

Crna Hronika -

Vladimira Roganovića, koji je označen kao visokopozicionirani član kotorskog „kavačkog klana“, srpsko pravosuđe izručilo je Crnoj Gori.

On je redovnom avionskom linijom prebačen iz Beograda u Podgoricu, uz jake mere obezbeđenja.

Čekali ga specijalci

- Čim je sleteo na podgorički aerodrom, službenici Interpola, Posebne jedinice policije i Specijalne antiterorističke jedinice transportovali su ga u zatvor u Spužu - preneli su crnogorski mediji.

Podsetimo, Roganović je početkom maja uhapšen u Beogradu i pred Prvim osnovnim sudom osuđen na godinu dana zatvora zbog falsifikovanja isprava.

Tokom boravka u zatvoru u Srbiji podneo je zahtev Ministarstvu pravde da mu se omogući da bude izručen Crnoj Gori, i to avionom, kao i da sam snosi troškove ekstradicije, odnosno da plati avionske karte za policajce koji će ga pratiti, kao i za sebe. U obrazloženju ovakvog zahteva navode se bezbednosni razlozi.

- Smatramo da bi njegova ekstradicija kopnenim putem iziskivala angažovanje mnogo više pripadnika MUP, kao i da bi zbog njegovog prolaska bili ugroženi i građani Srbije koji bi putovali saobraćajnicama kojima bi njega vozili maricom do granice sa Crnom Gorom - rekao je za medije njegov branilac, advokat Jakša Peković.

Nelegalno oružje

Inače, Crna Gora je za Vladimirom Roganovićem raspisala poternicu zbog sumnje da je iz Srbije lažno dojavio da je postavljena bomba u jednoj diskoteci, a takođe treba da odsluži i kaznu zbog nelegalnog posedovanja oružja. Njegov brat Duško 25. aprila ostao je bez obe noge nakon što su nepoznati napadači postavili plastični eksploziv pod njegov automobil. U međuvremenu, u istom gradu ubijen je i njegov stric Niko Roganović.

Kurir / J. S.

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Na pomolu novi mafijaški obračun?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track