JEDNA OD NAJVEĆIH ZAPLENA, UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Na Horgošu pronađeno 12,5 kilograma droge!
Foto: Uprava Carina Srbije

detaljna kontrola

JEDNA OD NAJVEĆIH ZAPLENA, UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Na Horgošu pronađeno 12,5 kilograma droge!

Crna Hronika -

HORGOŠ - Carinici su 10. januara 2018. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 12,5 kilograma droge. Jedna osoba je uhapšena.

foto: Uprava carina Srbije

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je za detaljnu kontrolu izdvojen automobil „VW Passat“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Crnoj Gori putovao nemački državljanin, poreklom iz Crne Gore. Na prethodno pitanje carinika, rekao je da nema ništa da prijavi i da kod sebe ima svega 150 evra.

foto: Uprava carina Srbije

Prilikom detaljne kontrole najpre je u prtljažnom delu, ispod poklopca za rezervni točak pronađeno ukupno 4.630 grama, kako se ispostavilo kokaina, zapakovanog u četiri paketa, umotana u najlon.

Nakon toga je u zadnjem delu vozila, u fabričkoj šupljini između branika i zadnjeg točka pronađeno još šest paketa umotanih u crni najlon. U dva paketa su otkrivene crvene i plave tabletice, za koje se sumnja da su opojna droga „ekstazi“, ukupne mase 3.695 grama.

foto: Uprava carina Srbije

U preostala četiri paketa pronađeno je 4.216 grama bele materije u obliku paste, za koju se sumnja da je reč o narkotiku „spid“. Dalju nadležnost u ovom slučaju preuzeli su MUP i tužilaštvo.

Iz MUP-a navode da je zaplenjeno 4,6 kilograma kokaina i skoro osam kilograma ekstazija i spida.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Uprava carina Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track