NEOSNOVANA: Odbačena krivična prijava protiv Rovčanina
Foto: Fonet/Dragan Antonić

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu

NEOSNOVANA: Odbačena krivična prijava protiv Rovčanina

Crna Hronika -

BEOGRAD - Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je kao neosnovanu krivičnu prijavu protiv dojučerašnjeg direktora Kontrole letenja (SMATSA) Radojice Rovčanina, koju je protiv njega krajem 2015. godine podnela zaposlena u SMATSA Alida Dogramdžieva Živanović.

Nakon sprovedenih dokaznih radnji i saslušanja svedoka, krivična prijava je odbačena u maju prošle godine, rekla je portparol Tužilaštva Aleksandra Đenadić.

Ovu odluku je potvrdilo i Više javno tužilaštvo koje je odbilo prigovor Dogramdžieve na odluku osnovnog tužilaštva, dodala je Đenadić. Dogramdžieva Živanović teretila je Rovčanina za krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Protiv Rovčanina u decembru prošle godine krivičnu prijavu je podneo i nekadašnji ministar vera i dijaspore Srđan Srećković, koji je takođe bio zaposlen u SMATSA U odeljenju za komercijalu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore.

U tom slučaju u toku su dokazne radnje, odnosno ostalo je da se ispita još jedan svedok. U krivičnoj prijavi Srećković tvrdi da mu je Rovčanin pretio ugrožavanjem sigurnosti ukoliko bude svedočio protiv njega u postupku po krivičnoj prijavi Dogramdžieve Živanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Dragan Antonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track