Pomorac iz Kotora pao u Holandiji sa 15 kg kokaina

Pomorac iz Kotora pao u Holandiji sa 15 kg kokaina

Crna Hronika -
Pomorac iz Kotora Milan Marković uhapšen je u jednoj holandskoj luci sa 15 kilograma kokaina, koji je bio namenjen za tržište Zapadne Evrope

PODGORICA - Pomorac iz Kotora Milan Marković uhapšen je u jednoj holandskoj luci sa 15 kilograma kokaina, koji je bio namenjen za tržište Zapadne Evrope.

Pozivajući se na svoja saznanja, list navodi da je Marković uhapšen nedavno i nalazi se u pritvoru gde čeka suđenje u toj zemlji, prenose Dnevne novine.

Crnogorska policija obaveštena je o hapšenju, ali je istovremeno bila i zatečena, jer joj ime osumnjičenog iz operativnih evidencija od ranije nije bilo poznato.

Luke u Holandiji deo su zone Evropske unije i podležu posebnim merama kontrole, ali su i veoma primamljive za međunarodni šverc kokaina, koji je zbog načina distribucije i visoke cene, u fokusu pažnje svih nacionalnih i međunarodnih policija.

Razlog je najbliža vodena putanja do visokoplatežnog tržišta Zapadne Evrope za koje je namijenjeno, ali i zbog velike frekvencije teretnih brodova u tim lukama, u kojima se pregledi kontejnera uglavnom vrše prema proceni rizika.

Ovo je drugi slučaj hapšenja crnogorskih pomoraca u inostranim lukama u posljednjih pola godine.Krajem prošle godine, u Španiji je, u okviru akcije "Veliki prasak" uhapšen Božidar Martinović sa 36 kilograma kokaina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track