UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Počela obdukcija, prvi nalazi biće poznati već danas
Foto: AP

Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici

UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Počela obdukcija, prvi nalazi biće poznati već danas

Crna Hronika -

Telo će već sutra biti transportovano za Beograd, a Ivanović će biti sahranjen na Novom groblju

BEOGRAD - U Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici počela je obdukcija tela ubijenog Olivera Ivanovića, a njeni prvi rezultati očekuju se u toku popodneva, rekao je direktor te bolnice Milan Ivanović.

foto: EPA

"Odbukcija će trajati nekoliko sati, nakon toga pojedini nalazi biće brzo gotovi, dok će neki drugi, kao što su toksikološki, biti poznati kasnije", napomenuo je Ivanović.

foto: AP

Prema njegovim rečima, postupak vodi obducent Suzana Matejić sa Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, a prisustvuju joj i predstavnici Euleksa i predstavnici Instituta za sudsku medicinu iz Prištine.

Rezultati obdukcije treba da odgovore na niz pitanja kao što su kojim oružjem, kojeg kalibra, sa koje udaljenosti je Ivanović ubijen i druga.

foto: AP

Nakon obdukcije telo ubijenog Ivanovića biće odneto u prostorije stranke na čijem je čelu bio Ivanović - Građanska inicjativa "Sloboda, demokratija, pravda"(SDP), a sutra će biti transportovano za Beograd. Ivanović će biti sahranjen u Beogradu na Novom groblju.

foto: Zoran Šaponjić

On je jutros upucan prilikom dolaska u stranačke prostorije u Kosovskoj Mitrovici, oko 8:15. Pojedini mediji su javili da je upucan sa pet metaka u grudi, dok drugi javljaju da je ubijen s leđa sa šest metaka, a tačan odgovor treba da obdukcijski nalaz.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track