ŠUTANOVAC I ŽIVKOVIĆ UPUTILI SAUČEŠĆE PORODICI I SVIM GRAĐANIMA SRBIJE: Pucanj u Olivera Ivanovića je pucanj u mir!
Foto: Printscreen Twitter

Stravičan atentat u Kosovskoj mitrovici

ŠUTANOVAC I ŽIVKOVIĆ UPUTILI SAUČEŠĆE PORODICI I SVIM GRAĐANIMA SRBIJE: Pucanj u Olivera Ivanovića je pucanj u mir!

Politika -

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac ocenio je danas da je ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića "pucanj u mir" i "prvi politički atentat u poslednjih 15 godina".

Izražavajući saučešće porodici Olivera Ivanovića i svim građanima Srbije, Šutanovac je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa liderom Nove stranke Zoranom Živkovićem kazao da je Ivanović imao viziju građanskog mira na Kosovu.

UŽAS U KOSOVSKOJ MITROVICI: Ubijen Oliver Ivanović, preminuo nakon što su ga upucali! Ubica pucao iz pištolja sa prigušivačem, pa zapalio astru kojom je pobegao

"Danas je tužan dan i velika tragedija. Njemu su mnogi u proteklom vremenu crtali metu na ledjima. Ovo nije pucanj u njega kao čoveka, roditelja, brata, oca već u čoveka koji se zalagao za mir. Atentat na Olivera Ivanovića je vraćanje u davne godine", kazao je lider DS.

foto: EPA

Po njegovim rečima, ubistvo Olivera Ivanovića je "poruka da ne smete mirno da govorite i zalažete se za vrednosti društva, a da vas ne stigne metak".

KURIR TV NA LICU MESTA Ovo je mesto gde je mučki ubijen Oliver Ivanović!

"Ne znamo ko je kriv, ali znamo da niko nije nevin. Svi su krivi, ovo je tragičan dogadjaj za sve", kazao je Šutanovac i pozvao nadležne da "ne objašnjavaju ko je Oliver bio već da kažu ko je pucao u njega u ko je naredio ili inspirisao taj pucanj".

foto: Printscreen Twitter

Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je da Ivanović nije zaslužio ovakvu smrt. On je kazao da je Ivanović uhapšen kad se u Srbiji promenila vlast i kada su došli "neki Đurić i neki Vučić koji od jutros glume da im je žao a optuživali su ga da želi da oslabi srpsko jedinstvo".

Živković je kazao da hitno treba utvrditi činjenice o ubistvu i pozvao građane da večeras od 19 sati ispred Hrama Svetog Save zapale sveće za Olivera Ivanovića.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen/Twitter)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! UBIJEN OLIVER IVANOVIĆ! Vučić: Ubistvo Olivera Ivanovića je za Srbiju teroristički akt!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track