Najnovije vesti

CRNI DŽEK IZ VLADIMIRACA PAO U NEMAČKOJ ZBOG UBISTVA STARICE: Policija ga jurila 4 godine, pa ga uhvatili u putničkom autobusu
Foto: AP/Ilustracija

dolijao

CRNI DŽEK IZ VLADIMIRACA PAO U NEMAČKOJ ZBOG UBISTVA STARICE: Policija ga jurila 4 godine, pa ga uhvatili u putničkom autobusu

Crna Hronika

Saša V. (21) zvani Crni Džek iz Vladimiraca kod Šapca uhapšen je u Nemačkoj zbog sumnje da je pre četiri godine počinio ubistvo u Srbiji! Kako su preneli nemački mediji, za Sašom V. je srpska policija raspisala međunarodnu poternicu zbog zločina iz 2014. godine, kada je sa još dvojicom saučesnika opljačkao i zadavio Tatjanu Velimirović (72) u sremskom selu Susek.

"Nemačka policija je u gradu Sarbrikenu kontrolisala putnike u autobusu koji je u taj grad stigao iz Marselja u Francuskoj. Ispostavilo se da se među putnicama nalazi i osoba za kojom je raspisana Interpolova poternica zbog pljačke i ubistva u Srbiji. Policija je odmah uhapsila Srbina sa poternice",  prenela je nemačka štampa.

 

Diter Švan, portparol federalne policije, rekao je novinarima da je uhapšeni mladić u Srbiji optužen za pljačku i ubistvo.

"Kada su policajci stavili lisice na ruke Saši V., on im je rekao da je on poznat kao Crni Džek. Ispričao je da je 22. marta 2014. godine zajedno sa dvojicom saučesnika upao u kuću jedne starice kako bi je opljačkao. Kada su videli da nemaju šta da ukradu, on se razbesneo i usmrtio domaćicu", rekao je Švan i dodao da se Srbin nalazi u pritvoru, ali da će uskoro biti deportovan u svoju domovinu, gde ga očekuje sudski proces.

 

Podsetimo, selo Susek je pre četiri godine potresao jeziv zločin. Tog 22. marta trojica razbojnika upali su u kuću Tatjane Velimirović i zadavili je, dok su njenu majku Milenu Milajčić (92) teško povredili udarcima u glavu.

"Policija je u Fruškogorskoj ulici u Suseku zatekla stravičan prizor. Tatjana je ležala mrtva na podu, dok je njena majka teško povređena zapomagala kraj nje. Ispostavilo se da su žene bile žrtve razbojnika, koji su staricu zadavili šalom", podseća sagovornik.

 

Novosadska policija je za svega četiri dana uhapsila osumnjičene.

"Uhapšen je Saša V. iz Vladimiraca, koji je tada bio maloletan, a lisice na ruke stavljene su i Draganu S. (45) iz Šapca, njegovoj nevenčanoj supruzi Jasmini N. (39) i njihovom sugrađaninu Kemalu N. (51). Ubrzo se ispostavilo da je Saša V. tipovao žrtve, pošto je povremeno iz Vladimiraca odlazio u Susek kod ujaka", kaže sagovornik.

 

Tada maloletni Saša je, kako se sumnja, nakon jedne od poseta svom ujaku došao u Šabac kod Dragana S. i predložio mu da odu u Susek i da opljačkaju dve starice, koje žive same, pošto je čuo da imaju dosta novca.

"Saša V., Dragan S. i Kemal N. su kobnog dana autobusom iz Šapca došli u Novi Sad, a odatle do Suseka. Najpre su osmatrali kuću, a zatim su banuli u dvorište, uspeli da razvale vrata i uđu u kuću. U potrazi za novcem ispreturali su stvari, a Tatjana i njena majka su se probudile začuvši buku. Tada je Tatjana ubijena, a njena majka teško povređena", podsetio je sagovornik.

 

Istragom je utvrđeno da su razbojnici skinuli nekoliko zlatnih minđuša sa ušiju Tatjane Velimirović.

"U kući su našli samo 3.000 dinara i naušnice. Nakon pljačke i ubistva osumnjičeni su se vratili u Šabac, a Jasmina N. je prodala ukradeni nakit",  preneli su tada mediji detalje iz istrage. Draganu S. i Kemalu. N. nakon saslušanja u Tužilaštvu određen je pritvor, dok je maloletni Saša saslušan.

Sumnja se da je on, pošto je bio maloletan, nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode, što je iskoristio za bekstvo u inostranstvo.

 

(Kurir.rs/Alo)

Foto ilustracija AP

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI: SAHRANJEN OLIVER IVANOVIĆ! Evo kako je lider Srba sa Kosmeta ispraćen na večni počinak!?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...