DEVOJKU NAMAMILI NA ROĐENDAN, NAPILI PA SILOVALI: Dvojici silovatelja u bekstvu povećana kazna, trojici potvrđena presuda
Foto: Marina Lopičić

nOVI pAZAR

DEVOJKU NAMAMILI NA ROĐENDAN, NAPILI PA SILOVALI: Dvojici silovatelja u bekstvu povećana kazna, trojici potvrđena presuda

Crna Hronika -

NOVI PAZAR - Apelacioni sud u Kragujevcu povećao je kazne zatvora dvojici muškaraca iz Novog Pazara, dok je za trojicu potvrdio presude Višeg suda iz tog grada zbog toga što su u septembru 2016. godine silovali S.P. (28), devojku sa smetnjama u razvoju.

U Višem sudu je radiju Sto plus rečeno da su delimično usvojili žalbu Višeg javnog tužioca u Novom Pazaru pa su prvostepene presude Višeg suda preinačene tako što je Hasib M. (46) osudjen na sedam, a Nuhi B. (29) na šest godina zatvora.

Njih dvojica su prvostepenim presudama zbog obljube nad nemoćnim licem bili osuđeni na po pet godina zatvora.

U odnosu na ostale okrivljene, Ediba M. (44), Asmira I. (21) i Edisa D. (30), Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu presudu kojom ih je Viši sud u Novom Pazaru osudio na po pet godina zatvora.

Prema saznanjima radija Sto plus, sva petorica osuđenih su u bekstvu i za njima su raspisane poternice. Portparol i sudija Osnovnog suda u Novom Pazaru Edin Hodžić rekao je tom radiju da su 7. decembra prošle godine uputili nalog policiji da osudjene pronadju i upute na izdržavanje kazne, ali da policija nije mogla da ih locira.

"Zbog toga je za dvojicom osuđenih 2. januara raspisana poternica, a 22. januara i za preostalom trojicom. Ukoliko u roku od 90 dana ne budu pronadjeni, raspisaćemo medjunarodnu poternicu i obratićemo se Interpolu", kazao je Hodžić.

Obljuba nad S.P. se desila 27. septembra 2016. godine, u kući u Novom Pazaru, čiji je Hasib M. vlasnik. Osuđeni su devojku namamili na proslavu rođendana, tokom koje su je napili, a potom i napastvovali.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SVEDOK ATENTATA NA OLIVERA IVANOVIĆA dao detaljan opis muškarca koji je zapalio auto smrti!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track