OTKRIVEN UŽASAN DETALJ IZ NOVOG PAZARA! Baba dala UPALJENU PETARDU BEBI! Devojčica ostala bez dva prsta i dela šake!
Foto: Nebojša Mandić

hitno prevezena u beograd

OTKRIVEN UŽASAN DETALJ IZ NOVOG PAZARA! Baba dala UPALJENU PETARDU BEBI! Devojčica ostala bez dva prsta i dela šake!

Crna Hronika -

NOVI PAZAR - Devojčica stara 18 meseci, iz porodice Filipović iz sela kod Novog Pazara teško je povređena u četvrtak oko podneva kada joj je u ruci eksplodirala petarda i otkinula joj dva prsta i deo desne šake. Da tragedija bude veća, petardu u ruke joj je dala njena baka (79).

Bebi je prva pomoć ukazana u novopazarskoj Opštoj bolnici, posle čega je upućena na Institut za majku i dete u Beogradu. Kako je rečeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, devojčica je na prijemno odeljenje stigla u četvrtak uveče.

foto: Profimedia

"Doktori u novopazarskoj Opštoj bolnici su odlično uradili operaciju. Devojčici je pravilno amputiran palac i pola kažiprsta, tako da nije bilo potrebe za daljim hirurškim zahvatima ovde u Institutu", kazali su u ovoj ustanovi.

Prema rečima doktora koji se brinu o malenoj devojčici, njeno zdravstveno stanje je stabilno, a trenutno leži na Odeljenju za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, gde joj zaposleni redovno previjaju šaku i prate njen dalji oporavak.

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo u selu Polokce, dvadesetak kilometara od Novog Pazara.

"Naša prva saznanja ukazuju na to da je zapaljenu petardu devojčici dala baba (79) i da je dete nije na vreme bacilo. Eksplodirala joj je u ruci, dok ju je baka držala u naručju, a fragmenti petarde su pronađeni na odeći starice. Sačinjen je izveštaj, ali ćemo pre donošenja odluke o tome da li će protiv babe biti podneta prijava, morati da saslušamo roditelje koji su trenutno u Beogradu", rekao je izvor iz novopazarske policije.

foto: Shutterstock

Nakon nesreće, roditelji su hitno dete prevezli do novopazarske Opšte bolnice gde su lekari konstatovali kompletno zdrobljavanje palca, kažiprsta i dela desne šake kojom je držala pirotehničku napravu.

"Dete je hitno operisano i nakon toga sanitetom, uz pratnju medicinske ekipe, upućeno na Odeljenje za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Instituta za majku i dete u Beogradu", kaže portparolka ove zdravstvene ustanove doktorka Suada Gicić Skenderi.

Lekari svakodnevno upozoravaju da pirotehnička sredstva nikako ne smeju biti u dometu dece, a naročito jer su eksplozivne naprave koje se danas proizvode, opasnije i snažnije od onih koji su se ranije proizvodile pa su posledice kobne po dečje zdravlje.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PLENKOVIĆU, ODAJ POČAST ŽRTVAMA JASENOVCA! Šta je sve Ivica Dačić poručio hrvatskom premijeru usred Njujorka?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track