RASVETLJENA PALJEVINA SLUŽBENOG VOZILA NAČELNIKA KRIMINALISTIČKE POLICIJE: Niška policija u akciji, uhapšena 3 muškarca
Foto: M.M.

Polili benzinom, pa zapalili auto ispred kuće Dejana Utvića

RASVETLJENA PALJEVINA SLUŽBENOG VOZILA NAČELNIKA KRIMINALISTIČKE POLICIJE: Niška policija u akciji, uhapšena 3 muškarca

Crna Hronika -

NIŠ - Zahvaljujući danonoćnom radu niške policije, rasvetljena je paljevina službenog vozila načelnika Odeljenja kriminalističke policije Dejana Utvića i uhapšena su tri muškarca koja se sumnjiče da su odgovorna za ovo krivično delo.

foto: M.M.

Kako nezvanično saznajemo, jedan od njih je organizator dok su druga dvojica na njegov nagovor 5. septembra prošle godine polila benzinom, a zatim zapalila Utvićevo službeno vozilo parkirano ispred njegove kuće. S obzirom na to da je požar primećen na vreme, sprečeno je da vozilo potpuno izgori, ali je ova paljevina označila početak serije ovakvih događaja koji su zadali veliku glavobolju niškoj policiji i uznemirili građane što je u krajnjoj liniji dovelo do smene bivšeg načelnika Ninoslava Mitića.

NASTAVLJENA SERIJA PALJEVINA U NIŠU: Zapaljen auto zamenika načelnika niške policije! Kola planula čim ih je parkirao

Već 15. novembra ponovo gori vozilo policajca, i to "mercedes" jednog od rukovodilaca aleksinačke policije Dejana Jovanovića koji u vatri biva potpuno uništen. Samo dan kasnije, u takođe namernoj paljevini stradala je "škoda fabia" zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, funkcionera SNS. Piroman ponovo napada 19. novembra i pali „mercedes“ njegovog stranačkog kolege, direktora „Tržnice“ Gorana Đorđevića, a u isto vreme na drugom kraju grada gori i "hjundai" jedne Nišlijke.

foto: Dragana Kocić

U naselju "Trošarina" 4. decembra upaljen je "pasat" osobe za koju je OJT saopštilo da nije javna ličnost, a požar se proširio i na "golf 1“ koji je pretrpeo još veću štetu. Na Bulevaru Nemanjića 18. decembra ispred zgrade u kojoj stanuje, zapaljen je službeni auto Zorana Bogdanovića, zamenika tadašnjeg načelnika niške policije.

DRAMA U NIŠU: Zapaljen službeni auto zamenika načelnika niške policije!

Osim paljenja vozila Dejana Jovanovića zbog čega je uhapšen jedan muškarac, drugi požari nisu rasvetljeni što je dovelo do smene načelnika Ninoslava Mitića, a na njegovo mesto postavljen je iskusni operativac Slaviša Virijević. I njegov mandat nije mogao proći bez paljevine, jer je 10. januara u naselju Komren stradao "audi 6", vlasništvo dvadesetsedmogodišnjeg Miloša Markovića. Međutim, ovaj događaj samo je pojačao odlučnost niške policije da stane na kraj serijskim paljevinama što je dovelo do najnovijeg hapšenja, a kako saznajemo postoje dobre šanse da se razotkriju i ostali požari na automobilima.

(Kurir.rs/D.K.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Snimak napada bombom na kuću poznatog Kragujevčanina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track