(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) VODA U AUTU JE SUROVI UBICA: Ni najbolji srpski kaskader nije preživeo kobni skok kolima posle EKSPLOZIJE na Brankovom mostu!
Foto: Youtube

zastrašujuće

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) VODA U AUTU JE SUROVI UBICA: Ni najbolji srpski kaskader nije preživeo kobni skok kolima posle EKSPLOZIJE na Brankovom mostu!

Crna Hronika -

Pogibija tinejdžera kod Vinče nažalost je nastavak tragičnog niza, usled davljenja u automobilu! Vozilo u vodi postaje smrtonosno za sve koji ne uspeju da izađu, tokom prvog minuta. Najopasniji je napad panike, kada vozač i putnici ne znaju kako da reaguju. Uled ubrzanog pulsa neophodan je višak kiseonika.

Sedamnaestogodišnji Milan S. (17), koji je preminuo sinoć kada je vozilom "VW polo" sleteo u reku sa svojom vršnjakinjom u Dunav kod Vinče, poslednja je žrtva. Nažalost nije uspeo da napusti automobil koji se napunio vodom.

foto: Jelena Rafailović/Kurir

Koban skok s Brankovog mosta, spasioci bili nemoćni

Koliko je opasno kad kola slete u reku uverili smo se 2006. godine kada je, čak u kontrolisanim uslovima gde su spasioci bili u blizini, stradao poznati kaskader Željko Božić (32). Božić (32) je izvodio veoma opasnu tačku skokom kolima sa Brankovog mosta u Beoradu. Premuo je usled smrtonosnih povreda posle četrdesetodnevne duboke kome u koju je zapao od povreda zadobijenih 27. aprila 2006. prilikom neuspelog akrobatskog skoka zapaljenim automobilom.

PAŽNJA! UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Inače, Božić je sa svojim bratom Darkom, takođe kaskaderom, pravio ojačanje i obezbeđenje za automobil, kao i odskočnu rampu. Obojica su znala da je rizik veliki, ali to ih nije sprečilo u nameri da izvedu akrobaciju. Skok, praćen simulacijom eksplozije, trebalo je da bude najava za Međunarodni festival kaskadera u septembru ove godine.

foto: Youtube

Jedan od kaskadera objasnio je da je eksplozija, u stvari, bila samo pirotehnički efekat, da bi skok bio atraktivniji. Prednjim delom se "zaronio" u Savu, a prazni kanisteri kojima je "sitroen" bio pojačan sprečavali su da auto potone. Ubrzo su svi primetili da nešto nije u redu...

Kod Zrenjanina BMW-om u smrt

U strašnom udesu u Zrenjaninu, 23. oktobra nastradao je Goran Popov (29), a njegov saputnik Dušan Cvetkov je isplivao. Mladići pili i slavili, a zatim seli u auto. Popov je, kobne noći svojim automobilom BMV ljubljanskih registarskih tablica uleteo u vodu i, udavio se. S njim je u automobilu bio vršnjak i najbolji prijatelj Dušan Cvetkov, koji je igrom sudbine uspeo da se spase i ispliva.

Kobne noći po zrenjaninskim kafićima mnogi su zapazili veselo društvo. Za volanom su se, navodno, smenjivali Dušan i Goran. Pilo se, u jednom objektu je izbila i tuča... Čuvar iz susednog kafića takođe je video kako automobil uleće u jezero. BMW je nekoliko puta, velikom brzinom projurio gradom, ali kasnije su nažalost sleteli u reku.

Velika tragedija na Adi Huji

Velika tragedija dogodila se krajem decembra 2014. godine na Adi Huji, kada je u noći između 21. i 22. novembra BMW, kojim je upravljao Dušan Jovanović (20), sleteo u Dunav. Poginuli su Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20). Vozač, jedna devojka, kao i i Luka Višnjić (18), zahvaljujući zaposlenima u restoranu „Carski lov“, uspeli su da izađu iz ledene vode. Pomoći nije bilo Anastasiji i Nemanji, koji su sedeli na zadnjem sedištu, i Milošu Jankoviću, koji je bio u gepeku.

foto: Vlada Šporčić

Vozač BMW Dušan Jovanović osuđen je na osam godina zatvora u Višem sudu u Beogradu. Sud je utvrdio da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja jer je pijan, bez dozvole, izazvao nesreću u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja. Takođe, presudom mu je zabranjeno i da dve godine posle izdržavanja kazne upravlja vozilom B kategorije...

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track