Najnovije vesti

KUBUROVIĆ: Zamolnice kosovskih organa o ubistvu Ivanovića prosleđene tužilaštvu, poslaćemo podatke kada ih skupimo
Foto: Fonet/Nenad Orević

istraga

KUBUROVIĆ: Zamolnice kosovskih organa o ubistvu Ivanovića prosleđene tužilaštvu, poslaćemo podatke kada ih skupimo

Crna Hronika

Povodom današnje izjave kosovskog tužioca Aleksandera Ljumezija da Srbija ne sarađuje u otkrivanju identiteta počinioca ubistva Olivera Ivanovića, ministarka pravde Srbije Nela Kuburović je ukazala da je njeno Ministarstvo pravde Tužilaštvu za organizovani kriminal prosledilo zamolnice kosovskih organa za dostavljanje podaka u vezi s tim.

 

Ministarstvo je saopštilo da će ono tražene podatke, kada ih bude prikupilo nadležno tužilaštvo, proslediti nadležnim organima na Kosovu putem pravne saradnje.

 

U saopštenju piše i da do današnjeg dana, više od dve nedelje od ubistva Ivanovića, Tužilaštvu za organizovani kriminal nije dostavljena nijedna tražena informacija, čak ni zapisnik sa uviđaja.

 

To govori kolika je iskrena volja i želja kosovskih organa za saradnjom sa nadležnim organima u Beogradu, iako su, ukazuje se u tekstu, "u odgovoru na zamolnicu iz Beograda, koji je Ministarstvo pravde dobilo, prištinski organi naveli da su spremni na saradnju, i da će zapisnik o uviđaju dostaviti u najkraćem roku".

 

(Kurir.rs/Beta)

Foto Fonet/Nenad Orević

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...