U OSOJANU OPLJAČKANA PRODAVNICA, KAFANA I NEKOLIKO KUĆA: Meštani tvrde da je ovo redovna pojava!
Foto: Profimedia

PRITISAK

U OSOJANU OPLJAČKANA PRODAVNICA, KAFANA I NEKOLIKO KUĆA: Meštani tvrde da je ovo redovna pojava!

Crna Hronika -

U Osojanu su u ranim jutarnjim satima opljačkane prodavnice, kafana i nekoliko domaćinstava, a meštani kažu da su često izloženi pljačkanju.

U Osojanu živi oko 500 stanovnika, a u selu nema ulične rasvete što lopovima ide u korist, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Savetnik u Ministarstvu za zajednice i povratak Dragan Repanović ističe da je u nekim povratničkim selima planirano postavljanje video nadzora kako bi se pomoglo u rešavanju ovih slučajeva.

"Obijene su tri kafane i prodavnice, ukradena su i jedna kola. Iz tih prodavnica ukradeno je sve što je bilo vredno, od televizora, rakije, ukraden je i jedan kazan za rakiju. I pored toga što apelujemo na Kosovsku policiju, Euleks i Kfor, pored tih njihovih čestih patrola sve ovo se opet dešava. Jedini problem je što još niko nije uhvaćen", poručio je Repanović.

Jedna od porodica koja je opljačkana kaže da su lopovi odneli sve što su mogli.

"Ne mogu da razumem koja je naša bezbednost i naš život. Ja od te kafane živim, ne radimo nigde ni ja ni suprug, to je sve što imamo ovde. Došlo je vreme da moram da bežim i da odem odavde", rekla je Stanomirka Repanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EKSKLUZIVNO! Ministar Stefanović kreće u obračun sa dilerima iz školskih dvorišta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track