EKSKLUZIVNO! KAKO JE IZVEDEN SAVRŠEN ZLOČIN: Svi Marjanovići isključili mobilne telefone dok je Jelena zverski ubijana!
Foto: Privatna Arhiva, Stefan Jokić

Novi dokazi o zločinu u Borči

EKSKLUZIVNO! KAKO JE IZVEDEN SAVRŠEN ZLOČIN: Svi Marjanovići isključili mobilne telefone dok je Jelena zverski ubijana!

Crna Hronika -

Više tužilaštvo završilo je istragu o ubistvu pevačice „Granda“ Jelene Marjanović, koje se dogodilo 2. aprila 2016, i očekuje se da uskoro bude podignuta optužnica protiv njenog supruga Zorana

U vreme kada je Zoran Marjanović prijavio policiji da je poslednji put video suprugu Jelenu, njegov telefon, kao i telefoni ostalih članova njegove porodice bili su isključeni, utvrđeno je analizom mobilnih telefona i baznih stanica, saznaje Kurir.

foto: Kurir

Kako saznajemo, prostorno-vremensko veštačenje koje je rađeno u sklopu istrage pokazalo je da je bazna stanica u Borči telefone članova porodice osumnjičenog za ubistvo supruge registrovala tek pošto je njeno telo pronađeno sledećeg dana u kanalu u Crvenki.

- Postoje dva ključna dokaza na kojima će se zasnivati optužnica protiv Zorana. Prvi je veštačenje mobilnih telefona i utvrđivanje baznih stanica na kojima se nalazio on, ali i članovi njegove porodice. Utvrđeno je da su u vreme kada je on rekao policiji da mu je supruga nestala, a koje se poklapa s vremenom njene smrti, mobilni telefoni Marjanovića bili isključeni, uključujući i Zoranov broj - otkriva izvor Kurira upućen u istragu.

Odbili da svedoče u istrazi... Miloš, Zorica i Vladimir Marjanović
Odbili da svedoče u istrazi... Miloš, Zorica i Vladimir Marjanovićfoto: Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović Cile

Sporno vreme

Podsetimo, kako se navodi u krivičnoj prijavi, Jelena je ubijena 2. aprila 2016. između 16.47 i 17.10. Sumnja se da je u to vreme Zoran, koji je na nasipu ostao s njihovom ćerkom Janom, devojčicu nakratko ostavio samu, ubio suprugu, a potom se vratio po dete.

- Detaljnom analizom utvrđeno je da nijedna bazna stanica u to vreme nije registrovala njihove brojeve, što dovodi do zaključka da su telefoni bili isključeni, to jest sumnja se da su oni, iz nekog razloga, istovremeno isključili telefone. I Zoranov telefon bio je isključen do momenta kada je pozvao prijatelja policajca da mu javi da je Jelena nestala. U to vreme on jeste bio na nasipu - otkriva naš sagovornik detalje analize.

Prema njegovim rečima, na osnovu tog podatka došlo se do zaključka da je Zoran u vreme ubistva bio u blizini Jelene.

Ubijena... Jelena Marjanović
Ubijena... Jelena Marjanovićfoto: Privatna Arhiva

Biološki tragovi

- Telefoni ostalih Marjanovića ostali su isključeni sve do sledećeg dana, to jest do vremena kada je telo žene pronađeno u kanalu. Mobilni su ponovo gotovo istovremeno uključeni - dodaje izvor iz istrage.

Odbrana traži snimke

KAMERA SNIMILA ZORANA I JANU

Više tužilaštvo u Beogradu završilo je istragu i kompletiralo spise, ali je, kako saznajemo, odbrana podnela zahtev da im se dostave svi snimci, obaveštenja od građana, kao i rezultati DNK analiza koji su bili dostupni istražiteljima koji su vodili postupak. Navodno, oni sumnjaju da nisu imali uvid u sve dokaze koji su korišćeni.

- Jedna od kamera, čiji snimak nije potpuno jasan, zabeležila je na nasipu praktično siluete čoveka i deteta, za koje se veruje da su osumnjičeni i njegova ćerka - kaže izvor iz istrage.

foto: Kurir

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Stefan Jokić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ČITAVA SRBIJA I REGION SE OPRAŠTAJU OD NEBOJŠE GLOGOVCA! Napustio nas je jedan od najboljih glumaca svih vremena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track