BIVŠI MOMAK UBIJENE BOJANE IZ ZATVORA UPOZORAVAO NA VERŠANSKOG: Pozvao je ubicu pre zločina ali mu je zbog pretnji produžen pritvor, a onda se tragedija zaista i desila
Foto: Privatna arhiva

s razlogom se brinuo

BIVŠI MOMAK UBIJENE BOJANE IZ ZATVORA UPOZORAVAO NA VERŠANSKOG: Pozvao je ubicu pre zločina ali mu je zbog pretnji produžen pritvor, a onda se tragedija zaista i desila

Crna Hronika -

Bivši mladić V.Š. (24) ubijene devojke Bojane Miletić (22) upozoravao je iz zatvora na nasilništvo osumnjičenog ubice Jovana Veršanskog (24), ali još ne zna da je Bojana ubijena

SUBOTICA – Jovan Veršanski je osumnjičen da je u ponedeljak šest puta izbo nožem devojku Bojanu Miletić, a njegova majka Arijana Vukas je izjavila da je „verovatno ubod u čelo nesrećnoj Bojani presudio”.

foto: Facebook Printscreen

Bojanin bivši mladić V.Š. je u Okružnom zatvoru u Subotici, a pokušao je da joj iz zatvora pomogne, kako tvrdi u svojoj odbrani, da je zaštiti od nasilnog ponašanja momka Jovana Veršanskog, na kojeg mu se žalila, a još danas ne zna da da je Bojana ubijena u ponedeljak , 5. februara, uveče u svlačionici stadiona u Stanišiću, kod Sombora. Osumnjičeni Jovan Veršanski zadao joj je šest udaraca nožem, od kojih je jedan ubod bio u čelo.

V.Š, ne poznaje Jovana, ali Bojana mu se žalila da je nasilan. U novembru, dva dana pre nego što je trebalo da izađe iz zatvora, posle odsluženja kazne, produžen mu je pritvor, zbog navodnih pretnji telefonom Jovanu i Bojani. Advokatu, kojeg je dobio po službenoj dužnosti, Milošu Bojoviću, od početka tvrdi da nije pretio, već da je pokušavao da zaštiti Bojanu od nasilnog Jovana, i još je u pritvoru. M.Š., još ne zna da je Bojana ubijena u ponedeljak 5. februara.

Posle ubistva, javnost je saznala da je Jovan pretio i svojoj majci Arijani Vukas ,da će je zaklati, ali niko ga nije ozbiljno shvatao, jer su smatrali da on ne može da ubije, izjavila je medijima majka osumnjičenog ubice, Arijana.

foto: Profimedia

Bivši Bojanin mladić M.Š. je mislio suprotno, plašeći se za njenu bezbednost, telefonom je iz zatvora pozvao Bojanu, razgovarao sa njom a zatim sa Jovanom, kojem je rekao, da reši sa njim sve što ima, kada izađe napolje, a da Bojanu ne dira, saznaje iz sudskih izvora Kurir.

Advokat Miloš Bojović, službeno brani M.Š., kaže za Kurir, da od početka odbrane taj mladić tvrdi da nije pretio, već pokušao da zaštiti Bojanu od Jovana.

- Bojana mu se ranije žalila na Jovana, a M.Š., je iz telefonske govornice iz zatvora Jovanu rekao da reši sve sa njim, da Bojanu ne dira. Ali, Jovan je to prijavio policiji kao pretnju i pritvor mu je produžen. Sada posle ubistva je očigledno da je M.Š.sa pravom bio zabrinut za Bojaninu bezbednost u Jovanovoj blizini i želeo da je zaštiti. Nisam mu još rekao da je Bojana ubijena, smatram da je bolje da mu to porodica saopšti, kaže Bojović.

foto: Privatna Arhiva

Porodica zbog smrtnog slučaja u porodici, još nije posetila M.Š. Kako saznajemo, njemu je pritvor produžen jer je rekao telefonom Jovanu, „ Ko si ti da je tučeš (Bojanu) i da joj razbijaš glavu. Ostavi je na miru, nemoj da je diraš i maltretiraš, ako imaš nešto sa mnom, sačekaj da izađem iz zatvora”. Jovan je tada telefonom odgovorio M.Š. „ Puši k...., spremili smo mi tebi (Jovan sa drugovima mafijašima iz Stanišića) sačekušu, na autobuskoj stanici u Subotici.

Dodao je da će biti upucan iz vatrenog oružja i izboden, saznaje Kurir za raniji citat razgovora, kada je M.Š. nazvao Bojanu i rekao joj da izlazi u petak 24. novembra, iz zatvora. Međutim, Jovan je tada obavestio policiju da mu je M.Š.,pretio iz zatvora, pa mu je pritvor produžen.

Tvrdnje M.Š. su se na žalost obistinile, Bojana je bila ugrožena, ubijena je sa šest uboda nožem. Jovan je priznao ubistvo, krvav je došao kod bake i rekao da je morao da ubije Bojanu. Uhapšen je u kući, a majka Arijana je medijima rekla, da je njen sin Jovan proveo deset dana u somborskom zatvoru zbog kidnapovanja devojke, zbog čega je dobio zabranu prilaska.Iz pritvora je izašao u subotu, a sa Bojanom se odmah video, došla je iz Sombora.

foto: Jasmina Miljuš

-Obavestila sam i policiju, da će se videti u nedelju u Stanišiću na igralištu, jer je imao zabranu prilaska Bojani, a u ponedeljak se desila tragedija, izjavila je Jovanova majka Arijana Vukas, medijima. Rekla je da je prijavila susret, zbog zabrane prilaska, ali da niko nije reagovao, da je možda moglo biti sprečeno ubistvo. Njen sin je, navela je, govorio da će Bojana biti njegova ili božja.

Advokat Miloš Bojović kaže, da je prisustvovao ispitivanju Jovana Veršanskog, ali kao navodno oštećenog, u delu koje se stavlja na teret V.Š., kojeg je prijavio za pretnje telefonom.

- Još tada, u decembru, dok niko nije slutio ubistvo devojke, Jovan je delovao kao veoma nasilna osoba, a posle svega što se desilo, očigledno je da se Bojana plašila Jovanovih pretnji, da se usudula samo bivšem mladiću M.Š. da kaže da je bio nasilan, a on je i dalje u pritvoru, zbog navodnih pretnji osumnjičenom ubici, kaže za Kurir Miloš Bjović.

foto: N.H.

Pretnje vlasti

Jovan Veršanski ima više fejsbuk profila, sa njegovom su fotografijom, a na njima su pretnje bivšim i sadašnjim nosiocima vlasti u državi.

-Njegove su fotografije na profilu, očigledno se radi o mladiću koji već dugo ima agresivno ponašanje, ne bira kome će uputiti pretnje. Da li je sam postavio te profile, ne zna se, ali njihov sadržaj jeste preteći, kaže advokat Miloš Bojović.

Na profilima veršanskog piše pored ostalog „Oj Tadiću, dabogda se raspao, i kerovi p..... po tvome grobu, a pretnje Nikoliću i Vučiću takođe su zabeležene na tim profilima, sa datumom od pre nekoliko godina.

(Kurir.rs/N.H.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! DVE GODINE NAKON UBISTVA PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA! Slede optužnice i protiv njegovih pomagača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track