ZLOČIN U PEKARI: Izbo sam ženu nožem do smrti
Foto: Privatna Arhiva

KRVAVO

ZLOČIN U PEKARI: Izbo sam ženu nožem do smrti

Crna Hronika -


Uzeo sam joj nož iz ruke i tada nisam ni bio svestan šta joj radim, rekao je optuženi

Pao mi je mrak na oči. Zgrabio sam nož od nje i izbo je. Izašao sam i rekao nekom čoveku da zove Hitnu pomoć, rekao je juče na glavnom pretresu u novosadskom Višem sudu Dragan Rikanović (66) iz Bačke Palanke, koji je prošle godine usred dana u pekari brutalno ubio nevenčanu suprugu Jasminu Davidović (54).

- Rikanović je u vreme izvršenja krivičnog dela bio svestan da shvati posledice svog dela, ali je, i pored toga, ubio bivšu partnerku, zadavši joj nožem dva uboda u vrat i dva uboda u stomak, usled čega je žena preminula - stoji u optužnici.

Rikanović je sada negirao da je prekinuo da živi sa nesrećnom ženom, rekavši da je tog dana otišao u pekaru, gde je ona radila, kako bih joj rekao da će spremati ribu za ručak.

- Ona mi je tada rekla: „Dosta mi je jela i pića“ i krenula nožem prema meni. Ja sam joj oduzeo nož i tada sam bio u šoku i nisam ni bio svestan šta joj radim - rekao je hladnokrvno Rikanović, bez trunke emocija. Na pitanje sudije da li je bio ljubomoran i da li su se svađali, on je odgovorio:

- Ne, nikada nisam bio ljubomoran. Nikada me nije prevarila. A svađali smo se samo oko pranja sudova. Onda smo igrali karte i ko izgubi, taj pere sudove - mirno je pričao optuženi.

Kurir / S. S.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track