SLUČAJ BEKO: Advokati uložili žalbu, sud odlučuje o zahtevu za izuzeće veštaka
Foto: Aleksandar Jovanović, Dragan Kadić

viši sud u beogradu

SLUČAJ BEKO: Advokati uložili žalbu, sud odlučuje o zahtevu za izuzeće veštaka

Crna Hronika -

Odbrana Maje Adrovac i Aleksnadra Zdravkovića uložiće danas žalbu jer sud nije uvažio njihov zahtev za izuzeće veštaka iz oblasti DNK Dušana Keckarevića, zbog čega je suđenje odloženo

Suđenje Aleksnadru Zdravkoviću i Maji Adrovac, koji su optuženi za pokušaj ubistva biznismena i vlasnika Luke Beograd Milana Beka, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu.

Odlaganje je usledilo nakon što su advokati odbrane naveli da su tek nedavno primili rešenje postupajućeg sudskog veća, koje je na prošlom pretresu odbilo njihov predlog za izuzećem veštaka i DNK stručnjaka Dušana Keckarevića.

S obzirom na to da odbrana ima pravo da uloži žalbu Krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda, glavni pretres je danas morao da se odloži do donošenja odluke o žalbi.

Podsetimo, na prethodnom suđenje advokati Milica Colić, Dalibor Katančević i Momčilo Minić tražili su izuzeće Keckarevića, zbog, kako su naveli, njegove očigledne pristrasnosti i vređanja njihovog stručnog saradnika Olivera Stojkovića.

Stojković je tokom svog iskaza opovrgao nalaz i mišljenje veštaka Keckarevića koji je tvrdio da je Maja Adrovac držala u ruci metke koji su ranili Beka, iako je tokom prethodnog suđenja, nakon kojeg je Adrovčeva oslobođena krivice, naveo da je njen DNK trag mogao da bude prenet na čaure i sekundarnim putem.

U trenutku kada je Keckarević trebalo da se izjasni na navode Stojkovića, prokomentarisao je da mu je "žao što su njih dvojica kolege", zbog čega su burno reagovali advokati odbrane, a potom i tražili njegovo izuzeće.

Suđenje će biti nastavljeno sredinom marta, kada će biti poznata i konačna odluka o zahtevu za izuzećem veštaka.

(Kurir.rs/Ivan Milićević/Foto: Zorana Jevtić/Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track