UBIO PROVALNIKA U NUŽNOJ ODBRANI! SAŠKO BOGESKI ZA KURIR: Spao mi je veliki teret sa srca posle 5 godina
Foto: Vladimir Šporčić

ISPOVEST Saško Bogeski nakon oslobađajuće presude

UBIO PROVALNIKA U NUŽNOJ ODBRANI! SAŠKO BOGESKI ZA KURIR: Spao mi je veliki teret sa srca posle 5 godina

Crna Hronika -

Trudio sam se da kroz ceo proces prođem što tiše, a jedini način da skupim snagu je bila moja vera u Boga, kaže čovek koji je braneći svoj život ubio provalnika koji mu je upao u stan

Iako proces još uvek nije završen, osećam se slobodnije jer mi je spao veliki teret sa srca posle pet godina. Čekam da prođe apelacija i da ovaj slučaj bude okončan, kaže u ispovesti za Kurir Saško Bogeski, koji je u petak pred Višim sudom oslobođen krivice jer je u nužnoj odbrani 2013. godine ubio provalnika Vladimira Manića.

Podsetimo, Manić, koji je odranije bio poznat policiji, u maju 2013. godine provalio je u stan porodice Bogeski, a kada je Saško u mraku naleteo na njega, on je na njega nasrnuo šrafcigerom. Bogeski ga je u samoodbrani ubo nožem, a Manić je pobegao kroz prozor, ali je izdahnuo na ulici.

Brojne neprijatnosti

Sud je nakon višegodišnjeg procesa doneo prvostepenu odluku u kojoj se navodi da je Bogeski delovao u nužnoj odbrani.

- Čovek sam koji nema potrebu da se eksponira u životu, takav je i način života moje porodice. Trudio sam se da kroz ceo proces prođem što tiše, a jedini način da skupim snagu je bila moja vera u Boga. Mi kao porodica se trudimo da živimo hrišćanski život, pa sam u tome nalazio utehu - priča naš sagovornik.

Vladimir Manić
Vladimir Manićfoto: Privatna Arhiva

Uprkos tome što je nakon hapšenja imao veliku podršku ljudi, koji su pisali peticiju da bude oslobođen iz pritvora, u kom je bio 30 dana, Bogeski kaže da se njegova porodica suočavala s brojnim neprijatnostima.

- Moj advokat je to spomenuo ranije na sudu. Vršili su nam nuždu ispred vrata, tri puta su mi sekli gume na automobilu, što sam prijavljivao. Kad sam pušten iz pritvora, znao sam da imam veliku podršku, pa mi je bio još veći šok kad sam nailazio na takve prizore - objašnjava Saško Bogeski.

Kako kaže, nakon smrti Manića, sudskog procesa i pritvora, njegov život se znatno promenio.

Radi kao humanitarac

- Nikad više ništa neće biti isto, a najteže je što život neće funkcionisati kao ranije. Zabrana kretanja i optužnica su ostavile posledice i neke stvari se nikad neće popraviti. Mi nastavljamo da se trudimo da živimo normalno i da pomažemo drugim ljudima - kaže Bogeski, koji se sa suprugom Irom bavi humanitarnim radom.

Ljudi potpisivali peticiju za oslobađanje

ZAHVALAN GRAĐANIMA I SUDIJI

Saško Bogeski ističe da je najzahvalniji građanima koji su svih pet godina verovali u njega, kao i sudiji Nataši Albijanić.

- Zahvalan sam sudiji jer je donela ispravnu odluku, jer u srcu i duši znam da nisam kriv. Naravno, podrška naroda je bila neprocenjiva, znao sam koji je stav mojih komšija i kako su skupljali potpise za moje oslobađanje - rekao nam je Bogeski.

Kurir / J. Ivić

Foto: Vladimir Šporčić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SAŠKO BOGESKI OSLOBOĐEN ZA UBISTVO PROVALNIKA U ŽARKOVU! PO IZLASKU IZ SUDNICE PORUČIO: Nikome ne bih poželeo ono kroz šta sam prolazio 5 godina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track