Najnovije vesti

UŽAS! DOKTOR SA VMA UZIMAO NOVAC TEŠKO BOLESNIM PACIJENTIMA Primao mito kako bi im ranije zakazao preglede!
Foto: Shutterstock

korupcija

UŽAS! DOKTOR SA VMA UZIMAO NOVAC TEŠKO BOLESNIM PACIJENTIMA Primao mito kako bi im ranije zakazao preglede!

Crna Hronika

Doktor specijalista radiologije B. R., koji je prekjuče uhapšen na VMA u Beogradu zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i primao mito, danas će uz krivičnu prijavu biti sproveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu.

Lekar je osumnjičen da je pacijentima uzimao mito kako bi im što pre zakazao preglede za koje postoje višemesečne liste čekanja.

"Sumnja se da je radiolog B. R. u dužem vremenskom periodu uzimao novac od pacijenata, koji zbog teškog zdravstvenog stanja nisu mogli da čekaju na pregled i po nekoliko meseci. Na ovaj način on je stekao protivpravnu imovinsku korist od oko milion i po dinara", kaže izvor iz istrage.

U zajedničkoj akciji hapšenja učestvovali su Vojnobezbednosna agencija i Vojna policija, a sve po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U saopštenju ministarstva odbrane ističe se da je uhapšeni, koristeći svoj službeni položaj, izvršio krivično delo "Zloupotreba službenog položaja" iz člana 359 stav 3 Krivičnog zakonika.

Nakon višemesečnog prikupljanja podataka i dokaza na suzbijanju korupcije u Vojnomedicinskoj akademiji, prekjučerašnjom akcijom obuhvaćeno je više lica, a osumnjičenom B. R. je određeno zadržavanje.

Kurir.rs/Blic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠTA JE SVE RATKO MLADIĆ PISAO PUTINU?!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...