Najnovije vesti

(FOTO) EVO ŠTA SE SVE ŠVERCUJE ZA 8. MART: Za dva dana carinici našli puna kola i magacine svega i svačega
Foto: Uprava carina Srbije

šverc pred praznike

(FOTO) EVO ŠTA SE SVE ŠVERCUJE ZA 8. MART: Za dva dana carinici našli puna kola i magacine svega i svačega

Crna Hronika
15:52h

Carinici su tokom prethodna dva dana, u centralnom magacinu jedne kurirske službe u Šapcu, prilikom dubinske kontrole kod Niša i na graničnom prelazu Gradina zaplenili veliku količinu razne neprijavljene robe među kojom je najviše tekstila i parfema namenjenih lepšem polu, saopštila je Uprava carina Srbije.

"Parfemi su ipak bili najbrojniji u prekršaju otkrivenom na prelazu Gradina 6. marta 2018.godine, kada su carinici pored 60 parfema zaplenili i brojnu drugu robu (patike, majice,farmerke i haljine)".

foto: Uprava Carina Srbije

Carinici su robu otkrivli u automobilu novopazarskih tablica u kome su bila dva naša državljanina. Vozač je prijavio "dvadesetak majica".

"Kese sa pomenutim majicama izvadio je iz prostora predviđenog za rezervni točak i pokazao ih cariniku. Međutim, u unutrašnjosti automobila nalazilo se sve ono što putnici nisu prijavili: brojne farmerke, haljine i patike, kao i više od 200 šnala za kaiševe i preko 60 različitih parfema", saopšteno je iz carine.

foto: Uprava Carina Srbije

Juče je tokom dubinske kontrole na auto-putu otkriven i kamion kurirske službe šabačkih registarskih oznaka pun razne neprijavljene robe. Kamion je ka Nišu dolazio iz pravca Beograda, a u njemu se nalazilo skoro 50 kg kafe, oko 30 pari firmiranih trenerki, 10 aparata za varenje i brusilica, mašina za poliranje, nekoliko kuhinjskih setova posuđa i televizor.

foto: Uprava Carina Srbije

"Dan pre toga, carinici su u magacinu kurirske službe u Šapcu kontrolisali tovar kamiona pristiglog iz Subotice i pronašli mnogo različitih artikala, za koje se pretpostavlja da su unašu zemlju ušli bez plaćenih carinskih dažbina. Prilikom detaljnog pregleda zadržano je preko 50 kutija „kamagre“ za jačanje potencije, nekoliko generatora, 10 blendera, raznog alata, poput bušilice sa postoljem, motornih testera, aparata za zavarivanje, električnih dizalica, a među pošiljkama, bez adekvatne propratne dokumentacije pronađene su čak i grejalica i usisivač", saopštili su iz Uprave carina Srbije.

foto: Uprava Carina Srbije

Pored ovoga, oduzeti su i neprijavljena garderoba i parfemi, i to preko 50 pari patika, zatim oko 180 pari farmerki, kao i 10 parfema raznih marki.

foto: Uprava Carina Srbije

(Kurir.rs)

Foto Uprava carina Srbije

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

7 STVARI KOJE NIKAKO NE SMETE DA POKLONITE ŽENI ZA 8. MART! Ni u ludilu nemojte da kupujete onu pod brojem 7

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...