Sudar odneo i treći život

PAKAO NA PUTEVIMA U SRBIJI - Za četiri dana poginulo 18 ljudi

Sudar odneo i treći život

Crna Hronika -
Nina Petrović (21), najbolja prijateljica poginulih sestara Slađane (24) i Julijane Mihajilović (20), izdahnula juče ujutro u užičkoj bolnici

POŽEGA - Bol do neba!Nina Petrović (21), najbolja drugarica poginulih sestara Slađane (24) i Julijane (20) Mihajilović, preminula je juče u užičkoj bolnici. Tri nerazdvojne prijateljice nastradale su u nedelju ujutro kad je džip, u kojem su bile sa Slađaninim verenikom Milanom Pantelićem (28), izleteo s kolovoza, udario u betonski zid i zapalio se. Za volanom je sedela Julijana, a jedini preživeli u ovoj jezivoj nesreći je Milan, koji je zadobio teške povrede.- Nina je od prijema u užičku bolnicu bila u komi i u kritičnom stanju. Dali smo sve od sebe da je spasemo, ali je ona, nažalost, preminula - rekao je juče jedan od lekara.Dok su se Ninini najmiliji spremali da odu po telo, Vidan i Milisavka Mihajilović, roditelji Slađane i Julijane, doputovali su iz ruskog Kazanja u Čestobrodicu.- Oboje su zanemeli od bola. Slomljeni su od muke. Ne dao Bog nikad nikome ovo što oni sada preživljavaju... Ni Slađin Milan još ne zna da su sve tri mrtve. Srce će mu se slomiti kad čuje - rekao je jedan od rođaka.Posmrtni ostaci dveju sestara juče su prebačeni iz Užica u Čestobrodicu. Tužna kolona u kojoj su iza vozila sa sestrama bili i njihovi roditelji, prijatelji, rođaci, zastala je u Požegi. Meštani su u tišini plakali i pogledom pratili povorku.- Svi plačemo dok čitamo umrlicu. Ovo je mali grad, poznavali smo ih. Utorak i sreda proglašeni su danom žalosti - pričaju Požežani.Slađana i Julijana biće sahranjene danas u Čestobrodici, a Nina sutra u Požegi.

Julijana Mihajilović (1992-2012)
Julijana Mihajilović (1992-2012)

Slađana Mihajilović (1988-2012)
Slađana Mihajilović (1988-2012)

Kovčeg sa telom Slađane Mihajilović
Kovčeg sa telom Slađane Mihajilović

Izvlačili smo ih iz zapaljenog džipaMiroslav Makljenović i Mileta Gajović prvi su pokušali da pomognu povređenima.- Primetili smo da je džip pre nesreće nekoliko puta sišao s kolovoza, očešao bankinu, a onda udario u beton, prevrnuo se i zapalio! Dim je kuljao, a u prednjem delu je tinjala vatra. Razbili smo zadnje staklo i izvukli mladića i devojku. Zatim smo podigli džip i izvukli dve devojke koje su sedele napred. Preneli smo ih dalje od kola plašeći se da vozilo ne eksplodira. Jedna od devojaka je jauknula... Mislim da su tad sve još bile žive, a čim smo ih izvukli, planula je vatra - ispričali su hrabri mladići.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track