(FOTO) CARINA ZA 2 DANA ZAPLENILA PREKO 3 TONE GARDEROBE, TORBI I SATOVA: Najviše bilo kopija poznatih brendova
Foto: Uprava carina Srbije

kršenje intelektualnih prava

(FOTO) CARINA ZA 2 DANA ZAPLENILA PREKO 3 TONE GARDEROBE, TORBI I SATOVA: Najviše bilo kopija poznatih brendova

Crna Hronika -

Carinici su 14. i 15. marta zadržali preko 3 tone tekstilnih proizvoda, torbi i satova zbog sumnje da povređuju pravo intelektualne svojine, saopštila je Uprava carina Srbije.

foto: Uprava carina Srbije

"Na graničnom prelazu Gradina, 15. marta, carinici su pregledali kamion turskih registarskih oznaka koji je prevozio tovar tekstila iz Turske u Srbiju. Posumnjavši da se u tovaru nalazi i deo neprijavljene robe, carinici su istovarili kamion i potvrdili da se u njemu nalazi 82 kg robe za koju nije postojala nikakva dokumentacija. Utvrđeno je takođe da se za pomenutih 2.000 artikala sumnja da je reč o kopijama poznatih robnih marki", piše u saopštenju.

foto: Uprava carina Srbije

Istog dana, u Paraćinu carinici su asistirali policiji u kontroli radnje, u kojoj je otkriveno 53 ženske torbe i par novčanika poznatih brendova za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine. U prisustvu 33-godišnje vlasnice radnje potvrđeno je da ne postoje dokazi o poreklu i plaćenim dažbinama za pomenutu robu zbog čega je ona privremeno oduzeta".

foto: Uprava carina Srbije

Na izlazu graničnog prelazu Šid, carinski službenici su u kamionu srpskih registarskih oznaka, u prikolici među prijavljenom robom, pronašli i 102 para patika sa oznakom jedne poznate marke spakovanih u osam kartonskih kutija i jedan plastični džak.

Osim toga, u kabini vozača, na gornjem i donjem krevetu, otkriveno je i 13 kopija poznatih satova kao i 21 duks.

foto: Uprava carina Srbije

Dan ranije, 14. marta, carinici su i na Terminalu Gradina prilikom detaljne kontrole kamiona koji je prevozio robu iz Turske namenjenu uvozniku iz Subotice, otkrili izadržali gotovo tri tone neprijavljene robe.

foto: Uprava carina Srbije

Pored uredno deklarisanih tekstilnih proizvoda, obuće, metraže, pozamanterije i lepka, otkrivena je ogromna količina ženske i muške garderobe, posteljina, stolnjaka, peškira i novčanika, čija je vrednost procenjena na oko 3.700.000 dinara.

Istog dana je zbog sumnje u originalnost zadržana takođe tekstilna roba iz Turske namenjena uvozniku u BiH.

(Kurir.rs/Foto Uprava carina Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OSTALI BEZ STANA ZBOG PREVARE POSTANARA! Evo kako su izvršitelji oteli stan porodici Maurer!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track