Najnovije vesti

FILMSKA POTERA U SIRAKOVU KOD VELIKOG GRADIŠTA: Pijan (40) bežao džipom, policija zapucala za njim! Dodao gas, upao u blato, pa beg nastavio peške!
Foto: Kurir/Ilustracija

na magistralnom putu Požarevac-Veliko Gradište

FILMSKA POTERA U SIRAKOVU KOD VELIKOG GRADIŠTA: Pijan (40) bežao džipom, policija zapucala za njim! Dodao gas, upao u blato, pa beg nastavio peške!

Crna Hronika

BEOGRAD - Na magistralnom putu Požarevac - Veliko Gradište u mestu Sirakovo saobraćajna policija pokušala je u petak uveče da zaustavi džip sa italijanskim tablicama, kojim je upravljao S. S. (40) iz Sirakova.

Na pokušaj zaustavljanja, vozač džipa samo je dodao gas i nastavio da beži magistralom, potvrđeno je u Osnovnom tužilaštvu u Velikom Gradištu, piše tpknews. 

Policija se, uključivši sirene, odmah dala u poteru za njim. U jednom trenutku, saznaje se iz istrage, policijski automobil zaobišao je džip preprečivši mu put.

Vozač džipa je savladao prepreku tako što je skrenuvši sa puta u blatnjave njive, nastavio da beži. Policajci su krenuli za njim. U jednom trenutku džip se u blatu zaglavio nasred njive. Videvši da mu se približava policija vozač je izašao iz džipa i nastavio da pešice beži ne obaziraću se na naredbu policije da stane i preda se. Pošto se nije povinovao naredbi da se preda policija je, kao znak upozorenja, zapucala za njim. Tek nakon pucnjave odbegli vozač je stao i predao se, priča naš izvor.

foto: Dragan Kadić

Alkotestom utvrđeno je da je Saša S. Imao 1,5 promila alkohola u krvi, te je odmah upućen na 12-časovno trežnjenje. Proverom utvrđeno je da su na džipu bile lažne talijanske tablice. Zbog toga je nakon trežnjenja pritvoren i određeno mu policijsko zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Nakon isteka zadržavanja uz krivičnu prijavu zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti i falsifikovanja službene isprave predat je nadležnom tužilaštvu u Velikom Gradištu, gde je uz prisustvo branioca po sopstvenom izboru saslušan. Tužilac mu je ponudio da ako prizna krivicu napravi sporazum sa njim u zamenu za blažu kaznu. Saša S. je uz dogovor sa svojim braniocem prihvatio Sporazum, kojim je kažnjen sa šest meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor.

Kako smo saznali osuđeni vozač je u tužilaštvu rekao da nije hteo da stane kada ga je policija zaustavljala zbog toga što se uplašio jer je popio malo više i što je na svoj džip, koji je inače regularan, ali trenutno nije bio registrovan stavio lažne italijanske tablice, koje je kući imao sa nekog starog vozila koje je ranije uvezao iz Italije, kako bi se vozio do kafane u selu.

(Kurir.rs/tpknews/M.V./Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) „VELIKI BRAT“ U Vladi Srbije! Vulin špijunira Zoranu i Jadranku?!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...