KAKO JE PAO SVEŠTENIK DILER IZ TRSTENIKA: Policija ga zaustavila na pumpi i našla drogu u kolima! A, EVO ŠTA JE KRIO U KUĆI
Ilustracija, Foto: Profimedia

ISTRAGA U TOKU

KAKO JE PAO SVEŠTENIK DILER IZ TRSTENIKA: Policija ga zaustavila na pumpi i našla drogu u kolima! A, EVO ŠTA JE KRIO U KUĆI

Crna Hronika -

Sveštenom licu iz Kruševca Stefanu Mitroviću (26) nakon hapšenja zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, određen je pritvor do 48 sati, nakon čega će biti priveden kod tužioca u Kraljevu.

Mitrovića je kraljevačka policija uhapsila sinoć oko 20 sati na benzinskoj pumpi u Vrnjačkoj Banji, nakon što mu je u kolima pronašla 52 grama kanabisa i 55 grama amfetamina.

Kako saznajemo, Stefan Mitrović je jerej u selu Drenova u opštini Trstenik. Policija ga je već neko vreme pratila i sinoć ga je s namerom zaustavila na benzinskoj pumpi. Izvršen je pretres i droga je pronađena u kolima, spakovana u kesice ispod sedišta.

"U Mitrovićevoj "opel astri" droga se nalazila ispod suvozačevog sedišta. Ali to nije sve, u njegovoj kući u Kruševcu pronađena je i vagica za merenje droge", kaže naš izvor.

Veruje se da je sveštenik krenuo da proda drogu i da je na pumpi trebalo de se izvrši primopredaja novca.

Dok se pop iz Kruševca nalazi u pritvoru, policija istražuje da li ovaj slučaj ima veze sa nedavnim hapšenjem požeškog sveštenika Milana Jordovića (41) i bivšeg veroučitelja Zorana Marinkovića (43), koji su "pali" sa 27 kilograma skanka u Mrčajevcima kod Čačka.

Kako je u čačanskom Tužilaštvu ispričao pop Jordović, on i Marinković bili su izvršioci u velikom poslu transporta skanka iz Albanije u Švajcarsku, u kom je posredovala Svetlana P. iz Požege.

Sveštenik, koji se prilikom saslušanja u policiji branio ćutanjem, na kraju je progovorio o krijumčarskom lancu, kako bi pokušao da izdejstvuje nagodbu sa tužilaštvom.

Jordović i Marinković, inače tranvestit iz Požege, uhapšeni su u Mrčajevcima pošto je "pasatu" u kome su se nalazili otkriveno 52 paketa sa ukupno 27 kilograma skanka. Pop nije nosio mantiju, a Marinković je bio obučen u žensku odeću kako bi izgledali kao par. Inspektorima koji su ih presreli, rekli su da se vraćaju iz manastira Studenica.

Po sveštenikovoj priči, njega i Marinkovića u narko lanac uvela je Svetlana P. koja ih je plaćala po svakoj turi. Za ovu poslednju Jordović je trebalo da dobije 5.000 evra.

Nakon njihovog hapšenja, lisice su stavljene Svetlani i njenoj ćerki Ani P. (24) zbog krijumčarenja istog tovara skanka.

Kurir.rs/Blic/J.P./N.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track