OTKRIVAMO! KO SU SRBI PALI SA KOKAINOM VREDNIM MILION EVRA: Vođa grupe 20 GODINA prebacivao drogu iz Latinske Amerike!
Foto: Profimedia

ŠOK

OTKRIVAMO! KO SU SRBI PALI SA KOKAINOM VREDNIM MILION EVRA: Vođa grupe 20 GODINA prebacivao drogu iz Latinske Amerike!

Crna Hronika -

Vođa petočlane bande koja je uhapšena u Grčkoj sa 26 kilograma čistog kokaina je Srbin Rajko Ninčić, zvani Bili, saznaje Kurir. Pored njega, u ovoj grupi je još jedan srpski državljanin, kao i dvojica Italijana i jedan Grk.

Prema operativnim podacima, sumnja se da je Ninčić narkotike iz Latinske Amerike u zemlje zapadne Evrope prebacivao više od 20 godina (?!).

- U pitanju je veoma ozbiljna kriminalna grupa. Ninčić po celoj Južnoj Americi ima odlične kontakte i to mu je omogućavalo da svih ovih godina razvije moćan narko-biznis. Inače, Rajko Ninčić važi za saradnika Gorana Nešića, zvanog Ciga, narko-bosa koji se smatra jednim od najmoćnijih mafijaša u Južnoj Americi - kaže dobro obavešteni izvor Kurira.

foto: Privatna Arhiva

Goran Nešić je inače uhapšen u Brazilu 2011. i tamo mu je suđeno zbog šverca 620 kilograma kokaina u Evropu. Srbiji je izručen ove godine i od januara se nalazi u zatvoru Zabela, gde služi kaznu od osam godina, na koju je osuđen jer je 2001. organizovao šverc 24,5 kilograma heroina iz Bugarske.

Uhapšeni u Grčkoj

Podsetimo, dvojica Srba stara 47 i 57 godina uhapšena su u ponedeljak u Grčkoj sa 26 kilograma čistog kokaina, na čijem je pakovanju bila ista oznaka kao i na paketima koji su u decembru 2017. zaplenjeni od Martina Matijaševića.

U ovoj policijskoj akciji razbijena je kriminalna grupa koju su činila dvojica Italijana i još jedan Grk.

Prema navodima medija, tužilaštvo je kao lidere grupe koja je bila odgovorna za uvoz i prodaju droge po Atini i Solunu označila jednog Srbina i Italijana.

- Solunska policija veruje da je kokain proizveden u Kolumbiji. Ispituje se s kim su još bili povezani u Grčkoj, naročito zbog sličice bika, koja je bila i na paketima zbog kojih je uhapšen Martin Matijašević.

Droga je pronađena u putničkoj torbi, bila je spakovana u 24 paketa, a pretresom kuća koje su koristili pronađeno je i 4.780 evra, 616 leva, devet mobilnih telefona, oprema, elektronske vage, najlonski paketi i rolne izolir-trake. Osim toga, oduzeta su i vozila za koja se sumnja da ih je banda koristila tokom transporta i prodaje narkotika - prenose mediji.

Kurir / J. I.

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRPSKI DRŽAVNI VRH U SMRTNOJ OPASNOSTI! Vučićev avion može da se sruši!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track