HRABRO SRCE: Žandarmi spasli dvojicu mladića iz slupanog auta u Grdelici!
Foto: MUP

Podvig pripadnika MUP

HRABRO SRCE: Žandarmi spasli dvojicu mladića iz slupanog auta u Grdelici!

Crna Hronika -

Čedomir Vukčević i Tomislav Marković pomagali Makedoncima u čiji je automobil otpozadi udario šleper u Grdeličkoj klisuri

Čedomir Vukičević i Tomislav Marković, pripadnici kraljevačke Žandarmerije, prvi su ukazali pomoć dvojici makedonskih državljana koji su doživeli tešku saobraćajnu nesreću na ulazu u Grdeličku klisuru.

Hrabri žandarmi ispričali su kako su pomogli povređenima.

Stravičan prizor

- Vraćali smo se sa zadatka u Vranje kada je na nekih desetak metara ispred nas došlo do sudara „pasata“ kumanovskih registracija i kamiona iz Užica. Zadnji deo automobila bio je potpuno smrskan. Zaustavili smo vozila i potrčali ka mestu nesreće - ispričali su oni za časopis Policija danas.

Kako kažu, dok su prilazili automobilu, prisećali su se časova obuke iz prve pomoći, svesni da je svaki minut dragocen.

foto: MUP

Brza reakcija

- Na zadnjem sedištu automobila ugledali smo dvojicu mladića s povredama glave. Jedan od njih imao je veliku posekotinu ispod oka koja je dosta krvarila, dok je drugom mladiću bila povređena arkada. Nakon što smo u razgovoru s njima videli da su svesni i komunikativni, odmah smo očistili povrede i kompresivnim zavojem zaustavili krvarenje - kaže Vukićević.

U dugoj karijeri, žandarm Tomislav Marković se prvi put susreo s ovakvom situacijom. Kaže da nije imao tremu niti vremena da razmišlja.

- Najvažnije je brzo reagovati i pružiti pomoć - kaže skromno Marković.

Dok su žandarmi pružali pomoć, njihov kolega Svetislav Cerović telefonom je pozvao roditelje teže povređenog mladića u Kumanovu, koji su bili u šoku, ali su zahvalili žandarmima. Za to vreme, trojica pripadnika kraljevačke Žandarmerije iz kolone službenih vozila, Zlatko Sedlarević, Jovica Čingelić i Bojan Rakić, odmah su zaustavili saobraćaj, obezbedili mesto nesreće i pozvali pomoć.

J. I.

Zvali i Kumanovo

RODITELJI ZAHVALNI

Dok su žandarmi pružali pomoć, njihov kolega Svetislav Cerović telefonom je pozvao roditelje teže povređenog mladića u Kumanovu, koji su bili u šoku, ali su zahvalili žandarmima.

Za to vreme, trojica pripadnika kraljevačke Žandarmerije iz kolone službenih vozila, Zlatko Sedlarević, Jovica Čingelić i Bojan Rakić, odmah su zaustavili saobraćaj, obezbedili mesto nesreće i pozvali pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja