PORESKA UPRAVA: Podnete krivične prijave zbog utaje teške 68,3 miliona dinara
Foto: Dragan Kadić

U Beogradu, Boru i Zaječaru

PORESKA UPRAVA: Podnete krivične prijave zbog utaje teške 68,3 miliona dinara

Crna Hronika -

BEOGRAD - Poreska uprava Srbije saopštila je danas da je nakon provere rada četiri privredna subjekta iz Beograda, Bora i Zaječara, podneto više krivičnih prijava zbog utaje poreza u iznosu 68,3 miliona dinara.

"Zbog poreske utaje podnete su krivične prijave protiv četiri direktora privrednih subjekata, od kojih se jedan tereti i za krivično delo neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza i poreskog kredita", navodi se u saopštenju.

Kako je objašnjeno, osumnjičeni nisu obračunali i platili PDV u ukupnom iznosu 22,5 miliona dinara.

Takođe su, kako se dodaje, sa tekućih računa privrednih društava podizali gotov novac u iznosu od 89 miliona dinara bez prateće ;dokumentacije.

U saopštenju se navodi da su taj novac zadržali za sopstvene potrebe a da pritom nisu obračunali porez na dohodak gradjana u iznosu 19,1 milion dinara, kao i doprinose za obavezno socijalno osiguranje u iznosu 21,3 miliona dinara.

Jedan od osumnjičenih je neosnovano iskazao poreski kredit u iznosu 5,3 miliona dinara, dodaje se u saopštenju. Oni su na taj način oštetili budžet Republike Srbije za oko 68,3 miliona dinara.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dragan Kadić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZAŠTO SE SRPSKIM ZVANIČNICIMA ZABRANJUJE ULAZAK NA KOSOVO I METOHIJU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track