ZASTAVNIK SE UBIO U KUPATILU: Popio kafu, oprao šoljicu i džezvu, pa pucao sebi u glavu!
Foto: M.M.

Žarko T. izvršio samoubistvo

ZASTAVNIK SE UBIO U KUPATILU: Popio kafu, oprao šoljicu i džezvu, pa pucao sebi u glavu!

Crna Hronika -

Podoficir iz kasarne „Knjaz Mihailo“ digao ruku na sebe rano ujutru u porodičnom stanu, u trenutku dok su mu supruga i troje dece spavali. Nije ostavio oproštajno pismo

Žarko T. (45), podoficir zastavnik koji je službovao u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu, ubio se juče oko 6.30 ujutru u svom stanu u Ulici Dragiše Mišovića u niškom naselju Durlan.

On je pucao sebi u glavu iz službenog pištolja „CZ 99“ u kupatilu kuće i od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

U vreme tragedije u stanu su bili njegova supruga i troje dece, ali niko od njih nije ni slutio šta je namerio da uradi. Motiv tragedije je misterija jer istražni organi nisu našli ni oproštajno pismo niti bilo šta što bi objasnilo razloge za ovaj tragičan čin.

Spremio se za posao

U stan pokojnog podoficira juče su stigle njegove kolege, ali i pripadnici vojne policije, koji su obavili istragu.

Porodica, zanemela od bola, nije bila u stanju da komentariše tragediju.

Njihovi poznanici kažu da je Žarko bio izuzetan čovek te da su svi iznenađeni ovim što se dogodilo.

- Sve izgleda kao da je odluku doneo naprečac, ne samo zbog toga što nije ostavio pismo... Tog jutra se spremao za posao kao i obično, obukao se, skuvao sebi kafu, čak je oprao džezvu i šolju, sve ostavio u redu, a zatim je ušao u kupatilo i ispalio sebi hitac u glavu - priča naš sagovornik.

On kaže da je Žarko bio brižan otac svojoj deci i pažljiv suprug.

- Iza njega su ostale ćerke stare 25 i 11 godina i sin od 22 godine. Supruga mu nije radila, znam da je otplaćivao kredit za stan, nije im bilo lako, ali su se borili kao i svi ostali građani - kaže porodični prijatelj.

Bio na ratištu

On navodi da je Žarko bio primeran vojnik, da je službovao u Prištini i bio na ratištima.

- Koliko znam, bio je i ranjavan. Neshvatljivo je da posle svega što je preživeo sam sebi presudi. Verovatno je nešto bilo kap koja je prepunila čašu, da li je to kredit ili podsećanje na ratna dešavanja, to sad zna samo on. Strašno je to što je porodica ostala bez hranitelja, njima je sada neophodna pomoć i da prevaziđu ove teške trenutke, ali i da nastave dalje - rekao je naš sagovornik.

Telo stradalog čoveka prebačeno je u Zavod za sudsku medicinu radi obdukcije. Obavljeni uviđaj pokazao je da nema okolnosti koje bi ukazale da je Žarko stradao od tuđe ruke.

Komšije zaprepašćene

SVIMA SE JAVLJAO, BIO JE FIN ČOVEK

Stanari zgrade u kojoj je živeo pokojni čovek kažu da su šokirani vešću o njegovom samoubistvu.

- Obično sam sedela na klupi ispred zgrade kad bi on dolazio s posla. Uvek se svima lepo javljao, nikad ne bih pomislila da je to u stanju da uradi. To je fina porodica, ali se nisu mnogo družili s komšijama tako da niko od nas ne može ni da pretpostavi šta je moglo da dovede do takve odluke - rekla je komšinica preminulog podoficira.

Kurir / Dragana Kocić

Foto: M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track