Najnovije vesti

MISTERIJA: Osam godina od pogibije kompozitora Velibora Vučurovića
Foto: S.S.

Ubica još nije otkriven

MISTERIJA: Osam godina od pogibije kompozitora Velibora Vučurovića

Crna Hronika

Nama je život stao kad je Velibor stradao. Od tada živimo u senci, trošimo vazduh. Nećemo dozvoliti da umremo dok pravda ne bude zadovoljena, pričaju Zoran i Hilda Vučurović, otac i majka mladića koji je stradao dok se šetao ulicom

Na današnji dan pre osam godina u Novom Sadu, nasred ulice, ubijen je kompozitor i tekstopisac Velibor Vučurović (31) iz Feketića, a počinilac i dalje nije pronađen.

SVIREPE UBICE JOŠ NA SLOBODI: Nerešeni zločini koji su potresli Srbiju

OČAJ RODITELJA 6 godina čekamo odgovor: Ko nam je ubio sina?

- Nama je život stao kad je Velibor stradao. Od tada živimo u senci, trošimo vazduh. Nećemo dozvoliti da umremo dok pravda ne bude zadovoljena - pričaju Zoran i Hilda Vučurović, otac i majka mladića koji je stradao dok se šetao ulicom. Zoran kaže da je tužilaštvo angažovalo forenzičara Nenada Šipku.

foto: S.S.

- Šipka nam je rekao da su rezultati 3D forenzičke analize pokazali da je pucanj mogao doći sa samo dva mesta, ali tužilaštvo nije preduzelo nikakve mere. Problem je činjenica da su u pitanju zgrade u kojima pretežno žive predstavnici MUP ili njihova deca, pa se pitam da li štite „svoje“. Razgovarali smo i sa inspektorima koje je odredio direktor policije. Obećali su nam da će raditi na slučaju mog sina - kaže Vučurović. On sumnja da se ubistvo namerno zataškava.

- Mesto zločina je bilo loše obezbeđeno. Tragovi krvi su oprani pre nego što su došli forenzičari, ulice nisu blokirane. Ni samo zrno nisu našli policajci, već Veliborovi drugari i ja. Sumnjam da je zrno kasnije zamenjeno kako bi se zataškali tragovi - kaže otac.

Kurir / S. S. Foto: S.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...