DOM SESTARA PETROVIĆ IZ NIŠA ZAVIJEN U CRNO: Pas kao da je znao... Zalajao, pa zacvileo kad je pijani vozač pokosio Mariju i Milicu
Foto: Printscreen Facebook

Predosetio...

DOM SESTARA PETROVIĆ IZ NIŠA ZAVIJEN U CRNO: Pas kao da je znao... Zalajao, pa zacvileo kad je pijani vozač pokosio Mariju i Milicu

Crna Hronika -

NIŠ - Tugovala sam što je gledam samo preko "skajpa", kako mi se smeje i kako je srećna i zadovoljna... Kao najbolji student otišla je u Nemačku. Da je sreće bilo da je tamo i ostala, da je ne zadesi ova nesreća. Stalno sam joj govorila: "Ćero moja, 27 godina imaš, a samo knjigu držiš u rukama".

Ovo je skrhana od bola, ispričala u ponedeljak baka Jasna, za Novosti, posle saobraćajne nesreće u Knjaževačkoj ulici u Nišu, u kojoj je poginula njena unuka Milica Petrović (27), a tokom noći i mlađa unuka Marija (24).

Na njih dve je, na autobuskom stajalištu, oko 18 sati naleteo S. N. (30). Starija sestra podlegla je povredama nekoliko sati nakon nesreće. Uprkos naporima lekara i Marija je tokom noći izgubila bitku za život, potvrdili su za list u niškom Kliničkom centru.

foto: Printscreen Facebook

U nesreći je nastradao i Svetislav Tonić (81) koji je bio na biciklu. Vozač S. N. je i dalje u bolnici, a mladić (25), koji je bio sa njim u kolima je pušten na kućno lečenje.

U domu Petrovića suze i šok. Kažu da su se Marija i Milica kobnog dana vraćale sa porodičnog ručka kod tetke. Baka Jasna jedva je pronašla reči, plačući za svojom starijom unukom i moleći se za život mlađe.

- Milica se nedavno vratila iz Nemačke, gde je bila na šestomesečnoj razmeni studenata - priča baka Jasna. - I njen pas počeo je da laje i cvili oko 18 sati, kao da je znao. Pitali smo se zašto tako cvili - kada nam je policija zazvonila na vrata i donela strašnu vest...

U naselju Ledena stena u Nišu još ne veruju da je ovako strašna tragedija zadesila njihove komšije. O Milici i Mariji malo je reći da imaju samo reči hvale.

- Dve devojke su toliko lepo vaspitane, dobri studenti, vredne i marljive, lepe kao san, ne verujemo kakva ih je zla sudbina zadesila - kaže komšinica R. M.

foto: PrintScreen

Sa svim desetkama Milica je završila master na psihologiji, nakon čega je kao najbolji student nagrađena šestomesečnim kursom u Nemačkoj. U Srbiju se vratila pre dva meseca jer je, kako kažu njeni rođaci, želela da se zaposli u svojoj zemlji. Njenim stopama krenula je i njena mlađa sestra, koja takođe sa najvišim ocenama završava hemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu.

Svetislav nikad nije bolovao

I u porodici Tonić, pokojnog Svetislava, neverica zbog tragedije. Prema rečima rodbine nastradalog, ne pamte ovako strašnu nesreću u ovom kraju.

- Svetislav jeste imao 81 godinu, ali je bio jako vitalan, nikada bolestan. Redovno je vozio bicikl, svi su ga u komšiluku obožavali. Bio je pčelar, uvek vedar i nasmejan i verujemo da bi još poživeo. Strašno je to što nas je zadesilo - kaže nam jedna Tonićeva rođaka.

(Kurir.rs/Večernje novosti/J. Ćosin/Foto: Facebook printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA ĆE ZATRAŽITI ROK TRAJANJA BRISELSKOG SPORAZUMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track