ZAJEDNIČKA AKCIJA CARINE I POLICIJE U PIROTU: U automobilu pronašli džakove garderobe!
Foto: Uprava carina Srbije

bez prateće dokumentacije

ZAJEDNIČKA AKCIJA CARINE I POLICIJE U PIROTU: U automobilu pronašli džakove garderobe!

Crna Hronika -

Carinici su 10. aprila 2018. godine u saradnji sa policijom, prilikom dubinske kontrole u Pirotu zaplenili veću količinu garderobe i patika, bez bilo kakve prateće dokumentacije, za koju se pritom sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine poznatih robnih marki.

Prekršaj je otkriven kada je zbog kontrole na Berilovačkom putu u Pirotu zaustavljen automobil „lendrover“ bugarskih registarskih oznaka, krcat džakovima sa robom. NJime je upravljao 36-godišnji srpski državljanin, koji nije imao nikakav dokaz o plaćenim uvoznim dažbinama.

foto: Uprava carina Srbije

Kako na licu mesta nije bilo uslova za detaljnu kontrolu, ona je izvršena na Terminalu Gradina, gde je automobil prethodno dopraćen.

Ispostavilo se da se u dvadesetak velikih plastičnih džakova nalazi preko 300 pari patika i 500 majica stranog porekla, bez bilo kakve prateće dokumentacije, sa oznakama poznatih brendova.

Roba očigledno namenjena daljoj preprodaji, za koju se sumnja da pored toga povređuje i pravo intelektualne svojine, zadržana je do okončanja prekršajnog postupka. Do tada je zadržan i automobil, jer prema preliminarnoj proceni, roba koja je pronađena u njemu, premašuje trećinu njegove vrednosti.

(Kurir.rs/Foto: Uprava carine Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : Evo šta su čuli očevici pada aviona kod Kovačice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track