AKCIJA U ŠPANIJI: Srbin uhapšen sa 12 kilograma kokaina
Foto: Profimedia

Pala međunarodna narko-banda

AKCIJA U ŠPANIJI: Srbin uhapšen sa 12 kilograma kokaina

Crna Hronika -

Sumnja se da je droga, koja je bila skrivena u pošiljkama kafe, švercovana iz Kolumbije u Torevijehu. Da je ova droga završila u prodaji, koštala bi oko milion evra

Srbin i još 20 osoba, među kojima su državljani Kolumbije, Španije, Velike Britanije, Maroka i Belgije, svi starosti od 24 do 55 godina, uhapšeni su tokom akcije španske policije i tom prilikom zaplenjena je droga u vrednosti od oko milion evra, objavio je španski portal RTN onlajn. Među uhapšenima je i jedna žena.

Kako su mediji javili, tokom akcije je zaplenjeno 12 kilograma kokaina, 320 grama amfetamina i manja količina marihuane i hašiša.

- Sumnja se da je droga, koja je bila skrivena u pošiljkama kafe, švercovana iz Kolumbije u Torevijehu. Da je ova droga završila u prodaji, koštala bi oko milion evra - objasnio je izvor španskih medija.

Oni objašnjavaju da je operacija započela pre skoro godinu dana, kad je policija u Madridu pronašla pošiljku kokaina na aerodromu „Adolfo Suarez Madrid-Barahas“. Utvrđeno je da je kokain velike čistoće, da potiče iz Kolumbije i da je pomešan s najpoznatijom izvoznom kafom u zemlji, sa ciljem da se što teže otkrije na carini.

- Akcija identifikovanja švercera droge bila je veoma kompleksna jer je grupa komunicirala šifrovanim metodama, a ne telefonom. Droga, koja je švercovana iz Kolumbije u Torevijehu, bila je sakrivena u pošiljkama kafe, zbog čega je akcija španske policije nazvana „Alikafe“ - rekao je izvor.

Kurir / J. R.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track