(FOTO) KAKAV ULOV NA VRŠKOJ ČUKI: Zaplenjeno 18 ulja na platnu nepoznatih španskih autora
Foto: Carina Srbije

Bugarka švercovala umetnine

(FOTO) KAKAV ULOV NA VRŠKOJ ČUKI: Zaplenjeno 18 ulja na platnu nepoznatih španskih autora

Crna Hronika -
1 / 6 Foto: Carina Srbije

BEOGRAD - Na izlaznoj strani graničnog prelaza Vrška Čuka carinici su zaplenili 18 umetničkih slika nepoznatih španskih autora koje je pokušala da prokrijumčari bugarska državljanka.

foto: Carina Srbije

Uramljene umetničke slike različitih dimenzija pokušala je pre četiri dana da iz Španije u Bugarsku prokrijumčari bugarska državljanka, putnica kombija bugarskih registarskih oznaka.

foto: Carina Srbije

Mada je vozač kombija rekao da sem ličnog prtljaga, ni on niti ostali putnici nemaju ništa da prijave, prilikom detaljne kontrole kombija, među ličnim stvarima putnika pronađene su i pomenute uramljene umetničke slike.

Na 18 ulja na platnu i na šperploči različitih dimenzija, nepoznatih autora, naslikani su pejzaži, mrtva priroda i portreti. Bugarska državljanka koja se javila kao vlasnica, osim što slike nije prijavila, nije posedovala nijedan dokaz o vlasništvu.

foto: Carina Srbije

Ona je između ostalog rekla, da nije znala da slike mora da prijavi, jer joj to niko nije rekao, kao i da je slike sakupila na otpadu, odnosno na ulici, gde su ih ostavljali bivši vlasnici zajedno sa nepotrebnim stvarima.

Bez obzira na ove tvrdnje, presudom nadležnog suda, umetničke slike su trajno oduzete, a bugarska državljanka i novčano kažnjena zbog pokušaja krijumčarenja, saopštila je Uprava carina.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Carina Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track