OSUĐEN ZBOG ORUŽJA: Crnogorcu zabranjen ulaz u Srbiju pet godina
Foto: Shutterstock

viši SUD

OSUĐEN ZBOG ORUŽJA: Crnogorcu zabranjen ulaz u Srbiju pet godina

Crna Hronika -

Crnogorski državljanin Nemanja Zurovac (21), koji je pre skoro tačno godinu dana uhapšen u Beogradu, osuđen je juče u Višem sudu na godinu i po dana zatvora zbog nelegalnog nošenja oružja i municije.

Podsetimo, policija je prilikom pretresa automobila u kom je bio 23. aprila prošle godine na Banovom brdu pronašla kod njega pištolj „valter“ s prigušivačem kao i municiju.

- Zurovcu je juče produžen pritvor, a izrečena mu je i mera zabrane ulaska u Srbiju u roku od pet godina posle izdržane kazne, jer je utvrđeno da njegov boravak ovde ugrožava bezbednost građana Srbije, kao i da je jedini motiv njegovog dolaska u našu državu vršenje krivičnih dela - objasnio je sagovornik Kurira.

On navodi i da će posle izdržane kazne Zurovac, koji je navodno blizak jednom od dva najveća crnogorska klana koja su u sukobu, biti izručen svojoj državi, koja ga traži zbog istog krivičnog dela za koje je juče osuđen. Inače, posle hapšenja Zurovca, policija je imala operativna saznanja da je on u Srbiju došao kako bi učestvovao u likvidaciji visokog policijskog funkcionera.

Kurir / J. S.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track