SVI DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U AFRICI: Arkanov ubica izrešetan u Johanezburgu?! U bekstvu od 2006. godine
Foto: Shutterstock, Privatna Arhiva

OTKRIVAMO

SVI DETALJI MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U AFRICI: Arkanov ubica izrešetan u Johanezburgu?! U bekstvu od 2006. godine

Crna Hronika -

Sumnja se da je muškarac koga su dvojica maskiranih napadača juče ubila Milan Miki Đuričić, koji je osuđen na 30 godina zbog ubistva Ražnatovića. Čeka se potvrda identiteta žrtve

Muškarac koga su dvojica maskiranih napadača juče ubila u Johanezburgu u Južnoafričkoj Republici dok je u autu čekao na semaforu, mogao bi da bude Milan Miki Đuričić, koji je osuđen na 30 godina zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana.

Naime, ubijeni neodoljivo liči na Đuričića, ali za sada nema potvrde da je to on.

- Kod žrtve su nađena dokumenta po kojima je on belgijski državljanin, ali je vrlo moguće da su to lažni papiri. Zbog toga će se tek, nakon DNK i provere otiska prstiju, znati da li je žrtva Đuričić ili neko drugi. Srpski interpol kolegama u JAR uputio je zahtev za proveru identiteta - kaže za Kurir izvor iz MUP.

Kako saznajemo, muškarac je ubijen juče oko 13.45 časova dok je u automobilu čekao na semaforu.

- Beli auto koji se sve vreme kretao iza žrtvinog automobila preprečio mu je put i iz njega su izašle dve osobe. Jedna je bila maskirana fantomkom, a druga je nosila kapu, u rukama su imali oružje velikog kalibra. Ispalili su hice u vozača i pobegli - preneli su mediji u JAR.

Očevici koji su se našli na ulici odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć.

- Lekari i policija su zatekli telo na vozačevom sedištu, muškarac nije davao znake života. Imao je brojne rane na vratu i grudima i lekari su odmah konstatovali smrt - objašnjava naš sagovornik.

Osuđen za  saučesništvo... Milan Miki Đuričić
Osuđen za saučesništvo... Milan Miki Đuričićfoto: Đorđe Jovanović

Đuričić je uoči izricanja presude za ubistvo Arkana u oktobru 2006. pobegao iz Srbije i do danas se nije znalo gde je.

- Postojali su neki operativni podaci da se nalazi u Južnoafričkoj Republici, gde je pre nekoliko godina utočište našao i osuđeni Dobrosav Gavrić. Malo je verovatno da je Đuričić sam uspeo negde da se skloni i obezbedi dovoljno para za skrivanje - kaže izvor Kurira.

Južnoafrička policija objavila je da počinioci ovog ubistva još uvek nisu uhapšeni.

- Policija apeluje na građane da se, ako imaju bilo kakve informacije, anonimno jave stanici Randburga - naveo je jedan policijski zvaničnik.

Milan Đuričić Miki u bekstvu je punih 12 godina. Zbog trostrukog ubistva koje se dogodilo 15. januara 2000. u beogradskom hotelu „Interkontinental“ u pritvoru je proveo dve godine, ali je zajedno s Dobrosavom Gavrićem pušten da se brani sa slobode 17. oktobra 2003. jer je od ukidanja prvostepene presude prošlo više od godinu dana a da u međuvremenu nije doneta nova. Oni su se redovno pojavljivali na suđenjima, sve do oktobra 2006, kada su pobegli iz Srbije uoči izricanja presude u tadašnjem Okružnom sudu u Beogradu.

foto: Marina Lopičić

Svedočenje

CECA PREPOZNALA UBICE U SUDU

- Ovaj mladić u invalidskim kolicima, Dobrosav Gavrić, sedeo je pognute glave iza Željkovih leđa neposredno pre pucnjave u „Interkontinentalu“. Apsolutno sam sigurna da je to on. Sećam ga se, jer Željko nije praktikovao da mu neko sedi iza leđa - izjavila je 2001. godine u Okružnom sudu Svetlana Ceca Ražnatović na suđenju akterima ubistva u hotelu „Interkontinental“.

foto: Đorđe Jovanović

Begunac

GAVRIĆ NAŠAO UTOČIŠTE U JAR

Đuričić i Gavrić su poreklom iz Loznice. Nakon bekstva o njima se ništa nije znalo do decembra 2011, kad je Gavrić uhapšen u Južnoafričkoj Republici. Srbija je poslala zahtev za Gavrićevo izručenje, ali južnoafričke vlasti do danas nisu odgovorile na njega, a on je pušten u kućni pritvor uz nanogicu.

foto: Dragana Udovičić

Dragan Nikolić Gagi o ubistvu Arkana

MIKI JE VOZIO RANJENOG GAVRIĆA

Kako je Dragan Nikolić Gagi ispričao u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir, nakon trostrukog ubistva u „Interkontinentalu“ Miki Đuričić je vozio povređenog Dobrosava Gavrića.

- Gavrić se u „Interkontinental“ dovezao „tojotom“, sam. Miki Đuričić je došao drugim automobilom, „opel kalibrom“, i parkirao se u blizini. Arkan je tada već bio u hotelu. Njegov zadatak je bio da Gavriću, kad ubije Arkana, pomogne da pobegne i spreči eventualnu poteru za njim - otkriva Nikolić.

foto: Kurir

Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja