ON JE UBIO KRISTINU (20) ZBOG 10.000 DINARA: Ne sećam se šta sam tog dana radio, znam da sam pričao o ubistvu
Foto: Privatna Arhiva

ON JE UBIO KRISTINU (20) ZBOG 10.000 DINARA: Ne sećam se šta sam tog dana radio, znam da sam pričao o ubistvu

Crna Hronika -

Miloš Srebrić (36), protiv kojeg je podignuta optužnica za ubistvo Kristine Kaplanović (20) na benzinskoj stanici, na saslušanju kod tužioca izneo je odbranu: da ne može da se seti šta je radio tog kobnog dana, ali i da je sa suprugom komentarisao ovo svirepo ubistvo.

U optužnici koja je protiv Srebrića potvrđena pre desetak dana u Višem sudu u Beogradu stoji da je Srebrić, u potpunosti uračuljiv, 25. maja 2017. godine oko 22.30 sati na prostoru benzinske stanice u naselju Veliki Mokri Lug tokom razbojništva gde je pokušao da ukrade 10.000 dinara ubio Kristinu Kaplanović i teško ranio Darka Stankova, oružjem koje je ilegalno nosio.

foto: Vladimir Milovanović

Iako je, kako stoji u optužnici, Srebrić negirao da je on ubio Kristinu, dokazi koji su prikupljeni tokom istrage bili su dovoljni da protiv njega bude podignuta optužnica. Među njima je i svedočenje Darka Stankova, mladića kojem je Srebrić povredio bubnu opnu.

Ovaj mladić nalazio se pored nesrećne Kristine kada ju je Srebrić ubio. Kako je Darko ispričao tužiocu, on, Kristina i još dvoje kolega stajali su ispred benzinske stanice kada se pojavio maskirani muškarac i počeo da viče: "Ovo je pljačka, dajte sve što imate, uđite unutra!"

- Kristina je odmah krenula ka izlazu, ušla je prva. Dvojica kolega stajali su u mestu. Muškarac je stajao na metar i po od mene. Video sam da je u desnoj ruci držao pištolj uperen ka Kristini - ispričao je Darko pred tužiocem.

foto: Vladimir Milovanović, Printscreen Facebook

Prema rečima ovog mladića, pri prvom kontaktu ruke sa njegovim ramenom pištolj je opalio.

- Prvo što sam video je kako Kristina pada. Kada je pištolj opalio, najpre ništa nisam čuo, a kasnije su počeli bolovi zbog kojih sam se obratio lekaru koji je konstatovao povredu bubne opne. Odmah sam pritrčao Kristini jer sam pomislio da je pala u nesvest od straha. Ona je bila svesna. Okrenuo sam se na levu stranu i video muškarca kako trči ka autoputu. Nije se okrenuo - prisetio se ovaj mladić nemilog događaja od pre godinu dana.

Pripremno ročište za ubistvo zakazano je za 7. maj ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track