Najnovije vesti

PAO "RUS", DRUG UBIJENOG RADULOVIĆA: Vlasnik novopazarske diskoteke u kojoj se okupljaju političari i estrada uhapšen zbog iznude
Foto: Printscreen

PAO "RUS", DRUG UBIJENOG RADULOVIĆA: Vlasnik novopazarske diskoteke u kojoj se okupljaju političari i estrada uhapšen zbog iznude

Crna Hronika

Senad Agušević - Rus (31), novopazarski prijatelj ubijenog narko dilera Luke Radulovića, uhapšen je 25. aprila u Sarajevu.

 

Agušević je blizak prijatelj sumnjivog estradnog menadžera Ertana Zverotića - Hajduka (38) sa kojim zajedno drži poznatu novopazarsku diskoteku “HR” nazvanu po početnim slovima njihovih nadimaka.

 

U Sarajevu je Agušević osumnjičen za iznudu sa Anelom Sejfovićem (23) i Almedinom Ćatom (29), koji su već dobro poznati tamošnjoj policiji, kao i sa Armanom Crnčalom (21). Terete se da su od jednog muškarca iz Sarajeva u prethodnom periodu u više navrata iznuđivali novac i imovinu upućujući mu pri tome ozbiljne pretnje po život, kao i živote bližih članova njegove porodice.

 

 

Osumnjičene su uhapsili pripadnici Federalne uprave policije u akciji kodnog imena “Escape”.

 

Uhapšeni Agušević i njegov prijatelj Zverotić su se  često družili sa narko dilerima iz cele Srbije, a obojca su volela da se fotogrfišu sa osobama sa estrade. U njihovom društvu su bili i pojedini mlađi lokalni političari. Inače, diskoteka HR se nalazi kod zgrade opštine Novi Pazar. Prostor diskoteke pripada opštinskom Kulturnom centru koji je izadvao Zverotiću i Aguševiću.

 

Zanimljivo je da jedan njihov prijatelj političar iz Sjenice bio u Sarajevu u vreme kada i Agušević koji je uhapšen.

 

Osim ubijenog Radulovića sa Aguševićem i Zverotićem su se viđali na primer i Mirzet Lukić (38) i Admir Tandirević (32), koji su uhapšeni 22. aprila prilikom primopredaje 3,33 kilograma marihuane. Lukić im je stari znanac kao i njegov nekadašnji šef Senad Musić Batko koji još služi kaznu kao organizator kriminalne grupe koja je Srbiju snabdevala heroinom.

 

Aguševićev prijatelj Zverotić takođe je hapšen zbog kriminala. Uhapšen je 5. aprila 2015. jer je u hotelu “Tehnograd” u Kraljevu, nakon kraće svađe i tuče, od usne do uve isekao Milena Stojkovića (46). Zverotić je uhapšen nakon što je 6. septembra 2017. pucano na policajca Dragana Čekanovića (30) dok je patrolirao Ulicom Stefana Nemanje u Novom Pazaru u 20 sati.

 

(Kurir.rs/Blic/V.Z.Cvijić)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...