Albancu zbog ubistva Srbina 16 godina zatvora

Albancu zbog ubistva Srbina 16 godina zatvora

Crna Hronika -
Nazif Visoći osuđen je na 16 godina zatvora za ubistvo Miodraga Komatine i nanošenje povreda Dejanu Bogićeviću i Drašku Ojdaniću

PEĆ - Mešovito sudsko veće Okružnog suda u Peći, sastavljeno od dvojice sudija iz Euleksa i jednog lokalnog, osudilo je na 16 godina zatvora Nazifa Visoćija zbog ubistva Srbina i nezakonitog posedovanja ili upotrebe oružja.

Kako je saopšteno iz Euleksa, Visoći je osuđen za ubistvo Miodraga Komatine i nanošenje povreda Dejanu Bogićeviću i Drašku Ojdaniću zbog imovinskog spora u selu Dobruša u opštini Istok 20. oktobra prošle godine.

Prvostepeni sud je odlučio da je bilo dovoljno dokaza za osuđivanje Visoćija za krivična dela za koja je bio optužen.

Međutim, postojale su i ublažavajuće okolnosti koje su išle u prilog blažoj kazni, a jedna od tih okolnosti bila je priznanje krivice od strane okrivljenog, stoji u saopštenju i dodaje da je krivično gonjenje slučaja vršio Euleksov sudija.

Ojdanić, koji je tog tragičnog dana bio sa stradalim Komatinom, izjavio je ranije da su njih trojica krenuli da u Dorbuši obiđu imanje Komatine, gde su zatekli Albanca koji mu je uzurpirao imanje.

"Nakon kraćeg razgovora, Albanac nam je rekao da ide nešto da obavi i da će se vratiti odmah. Otišao je do vozila, izvadio pušku i počeo da puca", kazao je nakon ranjavanja prošle godine Ojdanić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track