UKINUTA PRESUDA: Ponavlja se suđenje osumnjičenima za krađu autobusa i kamiona po EU u akciji Sestra
Foto: Nebojša Mandić

Apelacioni sud

UKINUTA PRESUDA: Ponavlja se suđenje osumnjičenima za krađu autobusa i kamiona po EU u akciji Sestra

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu izrečenu organizovanoj grupi kradljivaca autobusa i kamiona u zemljama Evropske unije i naložio da im se ponovi suđenje pred Specijalnim sudom.

Pripadnici ove grupe uhapšeni su još 2011. godine u saradnji tužilaštva za organizovani kriminal i Interpola u akciji nazvanoj "Sestra". Prema dvojici od osam optuženih, Apelacioni sud je doneo pravosnažne presude, pa je državljaninu Hrvatske Alenu Manojloviću (1976) iz Vinkovaca potvrđena kazna od 10 meseci zatvora zbog izvršenja krivičnog dela davanje mita, a Nenadu Nenadoviću je kazna od osam meseci zatvora preinačena na kaznu kućnog zatvora uz nanogicu, u istom trajanju.

Apelacioni sud je za ostalih šest optuženih ukinuo prvostepenu presudu kojom su bili osuđeni na kazne zatvora od jedne do četiri godine zatvora i naložio da im se suđenje ponovi.

Suđenje će biti ponovljeno za Dragana Dulića, Aleksandra Dulića, Branku Keravicu, Antu Kamenjaševića, Radoslava Olujića i Danijela Čalića.

Kako je saopšteno, nakon njihovog hapšenja, sumnja se da su u zemljama Evropske unije - Hrvatskoj, Italiji i Austriji, Španiji krali autobuse i kamione visoke klase i transportovali ih u Srbiju radi dalje prodaje.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track