Najnovije vesti

FILMSKA PREVARA U ŠAPCU: Dao da mu se ocarini auto, pa ostao bez 56.000 evra
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Osumnjičenom određen pritvor do 30 dana

FILMSKA PREVARA U ŠAPCU: Dao da mu se ocarini auto, pa ostao bez 56.000 evra

Crna Hronika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu uhapsili su M. P. (34), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara kojim je muškarca (38) iz Beograda oštetio za više od 56.000 evra, saopštio je danas MUP.

 

On se tereti da se, u septembru prošle godine, na osnovu poznanstva sa oštećenim Beograđaninom sa kojim je ranije poslovno sarađivao, dogovorio da mu preko svoje špedicije ocarini automobil "volvo". Na osnovu tog dogovora muškarac je dovezao automobil u Šabac i osumnjičenom M.P. sa kompletnom dokumentacijom predao vozilo, kao i 6.100 evra na ime troškova carinjenja. Tada su se i dogovorili da se automobil ocarini u roku od dve nedelje.

 

Nakon mesec dana, M.P. je pozvao oštećenog da dođe u Šabac kako bi prevezli vozilo do carine, što je on i učinio, a tada je i poslednji put video svoj automobil. Muškarac se potom više puta telefonom interesovao za svoj automobil i dobijao odgovor da će se uskoro sve rešiti.

 

Tokom tih razgovora, M.P. je od njega tražio da mu pozajmi 13.000 evra kako bi isplatio zaostale dugove u carini i da će, po prijemu novca, ocariniti i njegov automobil, a pozajmljeni novac mu vratiti u ratama. U međuvremenu, nakon što je pozajmio traženi novac, muškarac se čuo sa ocem osumnjičenog koji ga je obavestio da ne mogu da ocarine vozilo i da će mu vratiti automobil i novac u ratama. Od ukupnog novca koji je oštećeni dao, vraćeno mu je samo 4.800 evra.

 

Na ovaj način muškarac iz Beograda je, kako se sumnja, oštećen za 14.300 evra i automobil čija se vrednost procenjuje na oko 42.000 evra.

 

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, M. P. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu. Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ilustracija/Dado Đilas)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...