Izveštaj o pogibiji kadeta poslat Nikoliću

Istraga

Izveštaj o pogibiji kadeta poslat Nikoliću

Crna Hronika -
Ovaj izveštaj dostavljen je i zameniku tužioca u Jagodini, koji je nadležan za postupanje u vezi sa ovim slučajem i koji treba da sapšti detalje o nesreći na "Pasuljanskim livadama"

BEOGRAD - Izveštaj Komisije za utvrđivanje okolnosti pogibje dvoje kadeta Vojne akademije na poligonu "Pasuljanske livade" , koji su juče predati aktuelnom ministru odbrane Draganu Šutanovcu, biće prosleđeni i predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću i istražnim organima.

Ovaj izveštaj dostavljen je i zameniku tužioca u Jagodini, koji je nadležan za postupanje u vezi sa ovim slučajem i koji treba da sapšti detalje o ovoj nesreći, saznaje Danas.

Komisija je završila svoj rad potpisima svih članova, nakon čega je predat ministru odbrane.

Uskoro se očekuje izveštaj na kome radi Inspektorat odbrane.

Podsetimi, dvoje kadeta je poginulo, a sedmoro ranjeno na "Pasuljanskim livadama" 18. juna u 9.05 sati, kada je jedan od kadeta pronašao projektil iz automatskog bačača granata.

Taj projektil je pronađen tokom redovnih aktivnosti u skopu priprema za završnu vežbu "Diplomac 2012" kadeta četvrte godine Vojne akademije.

Pripreme za tu vežbu su prekinute, kadeti i kadetkinje su se odmah vratili u Beograd, istragu o nesreći vodi i posebna komsija Ministarstva odbrane a po naredbi ministra odbrane, s dužnosti je, do njenog okončanja istrage, suspendovano pet nadležnih starešina.

Poginuli su kadeti Vojne akademije Milina Miletić (23) iz Gornjeg Mianovca i Filip Milojević (24) iz sela Gornja Trnava kod Topole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track