SUD NE MOŽE DA NAĐE LANU, OJAĐENI KUPCI STANOVA JOŠ ČEKAJU: Nove prijave zbog prevare oko izgradnje na Čukarici!
Foto: Kurir

ostali bez stanova

SUD NE MOŽE DA NAĐE LANU, OJAĐENI KUPCI STANOVA JOŠ ČEKAJU: Nove prijave zbog prevare oko izgradnje na Čukarici!

Crna Hronika -

Protiv Saše Savića iz Beograda, investitora iz Beograda, podneta je nova krivična prijava zbog, kako se navodi, prevare od 45 hiljada evra, jer nije izgradio građevinski objekat na parceli u opštini Čukarica. Prijavu je podneo Ljubiša Đorđević iz Beograda koji je Saviću u više navrata isplatio 42 hiljade evra o čemu ima priznanice koje su priložene u krivičnoj prijavi Osnovnom javnom tužilaštvu.

- Građevinski objekat nikada nije započet a osim toga ni građevinska dozvola nikada nije dobijena, niti podnet zahtev za dobijanje iste, što jasno govori o tome da namera osumničenog da ispuni svoje obaveze nikada nije ni postojala- kaže se u prijavi.

Na fotografiji koja nam je dostavljena vidi se započeta zgrada koja je zarasla u šiblje.

To bi bio nastavak afere koja je mesecima potresala srpsku javnost, u kome je par Svjetlana Lana Đurašković i Saša Savić, optuživan od nekoliko kupaca stanova i vlasnika placa za navodnu prevaru tešku milion evra! Iako su isplatili stanove Milina Vujić, Vesna Kalman, Nikola Vukomanović, Ivana Ćišić, Bojan Ilić i Tijana Čurović stanove nikada nisu dobili, niti se u njih uselili.

Prema njihovim rečima, tu je bilo svega i svačega, da su Đuraškovićka i Savić radili u duetu, predstavljali se kao supružnici, a invalid Tijana Ćurović je tvrdila da joj je Savić pretio, kao i da je bilo „duple prodaje stanova“.

- Tvrdim da je Lana meni prodala stan koji je već bio prodat. Kada sam isplatila stan 2015, utvrdila sam da je isti prodat godinu dana ranije firmi „Sd Grao inženjering d.o.o.“ - kaže Milina Vujić, koja je nekretninu kupovala za ćerke.

U dokumentaciji koju poseduje vidi se da je stan zaista godinu dana ranije već prodat pomenutom preduzeću i da je ugovor zaveden pod brojem 52460/2014.

Sve ove tvrdnje oštećenih kupaca Svjetlana Lana Đurašković i Saša Savić su demantovali.

U Prvom Osnovnom javnom tužilaštvu protiv Đuraškovićke i Savića otvoren je predistražni postupak, policija je saslušala oštećene, uzela potrebnu dokumentaciju. Međutim, Lana se nije odazvala na nekoliko zakazanih saslušanja, niti su nadležni uspeli da joj uruče poziv.

D.i.

LANI URUČEN POZIV ZA SASLUŠANJE?

Prema poslednjoj nezvaničnoj informaciji Lani Đurašković uručen je poziv i ona bi u sredu trebalo da bude saslušana. To bi bilo njeno prvo izjašnjavanje o krivičnim prijavama koje su podnete od strane kupaca stanova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track