ŠARIĆEV ADVOKAT SE SPREMA ZA ODBRANU: Pogledajte šta nosi u kutijama!
Foto: Jelena Spasić

šverc kokaina

ŠARIĆEV ADVOKAT SE SPREMA ZA ODBRANU: Pogledajte šta nosi u kutijama!

Crna Hronika -

Advokat Goran Jovandić, koga je Specijalni sud postavio da po službenoj dužnosti brani Darka Šarića, danas je preuzeo dve kutije sa diskovima kako bi se pripremio za sledeće ročište, zakazano za jun.

Nešto pre podneva, Jovandić je izašao iz zgrade u Ustaničkoj noseći u rukama 192 diska na kojima su prisluškivani telefonski razgovori.

- Danas sam preuzeo diskove, a osim toga spisi imaju oko 30.000 strana. Intenzivno radim na tome da se pripremim za sledeće suđenje - kratko je rekao za Kurir Jovandić.

foto: Jelena Spasić

Podsetimo, Darko Šarić koji je optužen da je organizovao kriminalnu grupu koja je trgovala kokainom, nedavno je otkazao punomoćje svoj petorici svojih advokata, izrevoltiran odlukom sudije Siniše Petrovića koji nije prihvatio njegov predlog da se presulša 55 razgovora.

Sud mu je tada, pošto je branilac obavezan u ovom postupku, dodelio advokata Gorana Jovandića koji ranije nije učestvovao u predmetu.

- Ovaj predmet je jedan od najznačajnijih u zemlji. Uspeo sam da se delimično upoznam sa pet optužnica. Samo za čitanje predmeta potrebno mi je najmanje 90 dana, ako čitam 24 sata dnevno - rekao je Jovandić na prethodnom suđenju, kada je zatražio odlaganje da bi se pripremio.

foto: Jelena Spasić

On je tada naveo da se na jednoj stranici prosečno nalazi 200 reči, kao i da je utvrdio da mu za čitanje jedne stranice treba dva minuta.

Međutim, sudsko veće je nastavak zakazalo za 4. jun.

(Kurir.rs/ J. Spasić/ Foto: J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja