SUBOTICA: Medicinskoj sestri, osumnjičenoj da je mužu ubrizgala cijanid, produžen pritvor
Foto: Zorana Jevtić

više tužilaštvo

SUBOTICA: Medicinskoj sestri, osumnjičenoj da je mužu ubrizgala cijanid, produžen pritvor

Crna Hronika -

SUBOTICA- Slučaj medicinske sestre zaposlene u subotičkoj Bolnici, Irene Š. (56) iz Horgoša, koja je osumnjičena da je suprugu Ištvanu Š. (66) ubrizgala cijanid na bolničkom odeljenju, nakon čega je on preminuo, još nije dobio epilog.

Ireni je 5. maja, treći put produžen pritvor, kako je za Kurir potvrđeno u Višem tužilaštvu u Subotici, kako je rečeno, zbog mogućnosti uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti, zbog sumnje da je počinila ubistvo.

Ona je uhapšena 9. marta ove godine, od početka istrage tvrdi da nije kriva, a na više poziva telefonom, njena advokatica nije odgovorila, da bi obrazložila način odbrane, što je praksa u mnogim slučajevima. Kako nezvanično saznajemo, Irena Š. negira da je suprugu ubrizgala otrov.

Slučaj se dogodio 19. februara ove godine, kada je suprug Irene Š. donet u Bolnicu u Suboticu, a ona mu je, kao medicinska sestra zaposlena na ginekologiji, navodno ubrizgala cijanid, u momentu dok su mu bolničari pružali pomoć.

Pošto je nakon toga Ištvan Š. preminuo, u Bolnicu je pozvana i policija, a osumnjičena je nakon sprovedene istrage uhapšena, zbog sumnje za krivično delo.

Tokom istrage urađena su sva potrebna veštačenja, toksikološko i sudsko medicinsko, istražuje se i koliko je ubrizgani sadržaj injekcije uticao na smrtni ishod njenog supruga, saznajemo iz Višeg tužilaštva. Optužnica nije još podignuta, a Više tužilaštvo ima zakonski rok za njeno podnošenje.

Za sada je medicinska sestra jedina osumnjičena za smrt svog supruga I.Š. O motivima koji su osumnjičenu mogli navesti da počini krivično delo, nema zvaničnih informacija, ni nakon više veštačenja.

Kako saznajemo iz izvora bliskih Tužilaštvu, utvrđeno jeste da je Irena Š. ubrizgala injekciju suprugu koji je ležao na odeljenju, te da je nakon toga, veštačenjem nađen cijanid u jetri, krvi i žuči preminulog čoveka, i to u koncentraciji većoj od smrtne doze, ali osumnjičena kako se tvrdi, negira, da mu je injekcijom ubrizgala otrov.

Ovo je treći put da je osumnjičenoj produžen pritvor, a predstoje, navode iz Tužilaštva, još određena veštačenja u istrazi.

Kurir.rs/N.H./Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track