POSLE SVEDOČENJA MALE JANE, ZORAN IZLAZI IZ PRITVORA: Advokati ruše optužnicu protiv Marjanovića?! EVO ŠTA ĆE REĆI DEVOJČICA!
Foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

ISTRAGA

POSLE SVEDOČENJA MALE JANE, ZORAN IZLAZI IZ PRITVORA: Advokati ruše optužnicu protiv Marjanovića?! EVO ŠTA ĆE REĆI DEVOJČICA!

Crna Hronika -

Predlog za saslušanje devojčice dali su advokati optuženog Zorana Marjanovića, koji se nadaju da će njen iskaz srušiti optužnicu i biti ključni dokaz za oslobađanje njihovog branjenika

Više tužilaštvo, koje vodi istragu protiv Zorana Marjanovića zbog ubistva supruge i pevačice Jelene Marjanović, naložilo je da se obavi veštačenje njihove maloletne ćerke Jane kako bi se utvrdilo da li je devojčica sposobna da bude saslušana kao poslednji svedok u istrazi.

Tužilaštvo je ovu naredbu izdalo u okviru dopunske istrage protiv Zorana Marjanovića, koju je nakon preispitivanja podignute optužnice naložio Viši sud. Inače, predlog za saslušanje devojčice dala je odbrana optuženog Zorana Marjanovića.

foto: Marina Lopičić, Infografika: Branka Savković

Poslednja faza istrage

- Veštačenje devojčice, a potom i eventualno njeno svedočenje biće poslednja faza dopunske istrage, nakon čega bi tužilaštvo trebalo da ponovo podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića. Nalog da se obavi veštačenje devojčice podrazumeva da će veštaci psihološke struke najpre utvrditi njenu procesnu sposobnost, to jest da li je sposobna da svedoči o događaju od pre dve godine, u trenutku kad je imala samo pet godina - objasnio je za Kurir izvor iz tužilaštva.

Šta je istina - Jana je kobnog dana bila na nasipu s majkom i ocem - prema optužnici, Zoran ju je nakratko ostavio samu da bi ubio Jelenu - prema Zoranovom iskazu, nijednog trenutka se nije odvajao od ćerke

On napominje da će, ukoliko veštaci procene da je sposobna da svedoči, mala Jana biti saslušana pred tužiocem.

foto: Privatna Arhiva, Dragan Kadić

- U tom slučaju će njenom saslušanju ponovo prisustvovati veštak psiholog, koji bi naposletku trebalo da veštači i kompletan njen iskaz - dodaje naš izvor. Advokat Aleksandar Zarić, jedan od četvorice branilaca Zorana Marjanovića, kazao je juče za Kurir da mu nije jasno zašto je tužilaštvu, uprkos naredbi suda, trebalo dva meseca da naloži veštačenje devojčice.

Šta su čekali do sada

- Sramota je što im je trebalo dva meseca da izdaju takvu naredbu. Šta su radili do sada, ko zna šta tamo petljaju. Naravno da očekujemo da će svedočenje devojčice koristiti Zoranu jer je ona sve vreme bila s njim na nasipu u trenutku kadje Jelena nestala - kazao je Zarić.

Marjanovićev advokatski tim je, podsetimo, više puta ponovio da bi Janino svedočenje trebalo da obustavi postupak protiv Zorana Marjanovića, jer je devojčica više puta ponovila da je sve vreme bila sa ocem na nasipu i da se nijednog trenutka nije odvajala od njega, što se direktno kosi s navodima iz optužnice.

Šta je sve Jana govorila u policiji

- Tata, mama i ja smo bili zajedno, a onda je mama nestala u travi - Mama je otišla da trči - Nešto se strašno dogodilo - Tražili smo mamu, tata se zadihao

(Kurir.rs/Ivan Milićević/Foto:Dragan Kadić/Zorana Jevtić/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track