SUĐENJE ODLOŽENO: Optuženi za zločine u Srebrenici prerezao vene
Foto: Stefan Jokić

nalazi se u bolnici

SUĐENJE ODLOŽENO: Optuženi za zločine u Srebrenici prerezao vene

Crna Hronika -

Prvo suđenje za zločine u Srebrenici koje se odvija u Beogradu odloženo je nakon što je advokat jednog od optuženih rekao da je njegov klijent pokušao da prereže vene.

Vladan Stefanović rekao je Višem sudu u Beogradu da je njegov klijent Dragomir Parović, jedan od osmorice optuženika za zločine počinjene u selu Kravica u julu 1995. godine, pokušao da prereže vene i da se sada nalazi u bolnici. “Prema mojim nezvaničnim saznanjima, Parović je pokušao da prereže vene pre deset dana…trenutno se nalazi na psihijatrijskom odeljenju”, rekao je Stefanović. On je dodao da nema nikakvih materijalnih dokaza o prijemu u bolnicu, jer je tek saznao o onome što se desilo u ponedeljak. Rekao je da mu je informacije o Paroviću prenela bivša žena optuženog, pa je predložio da Sud pokuša da dobije informacije od bolnice.

Sudija Mirjana Ilić je rekla da su se ročišta na ovom suđenju stalno odlagala jer optuženi, uključujući Parovića, tvrde da su bolesni. Ilić je naredila da se Parović privede na naredno ročište.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Kravice kraj Srebrenice u julu 1995. optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Prema optužnici, oni su zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradnieke zadruge i oko njih, u mestu Kravica u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Muslimana.

(Kurir.rs/24sata.info/Birn/Foto: Stefan Jokić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track