MONSTRUM JE KRISTINI ODUZEO ŽIVOT ZBOG 10.000 DINARA: Održano pripremno ročište za ubistvo na pumpi
Foto: Privatna arhiva

Zločin

MONSTRUM JE KRISTINI ODUZEO ŽIVOT ZBOG 10.000 DINARA: Održano pripremno ročište za ubistvo na pumpi

Crna Hronika -

U Višem sudu u Beogradu danas je održano pripremno ročište na suđenju Milošu Srebriću (36), koji je optužen da je 25. maja prošle godine tokom pljačke benzinske pumpe "NIS petrola" u Velikom Mokrom Lugu smrtno ranio radnicu Kristinu Kaplanović (20), koja je posle četiri dana preminula.

Srebrić je danas pod jakim merama obezbeđenja, okovan lisicama i bukagijama, sproveden u sud iz Centralnog zatvora, a pripremno ročište održano je bez prisustva javnosti. Niko iz porodice Kaplanović, koja živi u selu Vilovi kod Nove Varoši, nije prisustvovao pripremnom ročištu jer su u isto vreme, na seoskom groblju, obeležavali jednogodišnji pomen.

mesto zločina u Velikom Mokrom lugu
mesto zločina u Velikom Mokrom lugufoto: Privatna Arhiva

- Prođe godina, a nama je iz dana u dan sve teže, naša patnja je sve veća. Znamo da nju niko i ništa ne može da vrati niti da nam ublaži bol. Ono što očekujemo od države i suda jeste da primereno kazni ubicu i zbog nas, ali i drugih ljudi i njihove dece. Niko nikad ne sme doživeti našu sudbinu i našu patnju - rekao je za Kurir Kristinin otac Stanislav.

Kako Kurir nezvanično saznaje, optuženi Miloš Srebrić je danas na pripremnom ročištu ponovo negirao krivicu.

Miloš Srebrić
Miloš Srebrićfoto: Privatna arhiva

- Nisam kriv - bilo je jedino što je kazao Srebrić, nakon čega su tužilac, branioci, ali i zastupnik porodice Kaplanović izneli dokazne predloge koji bi trebalo da budu izvedeni tokom predstojećeg postupka. Naredno ročište, koje će biti javno, zakazano je za sredinu jula.

Podsetimo, Srebrić je upucao nesrećnu devojku tokom pljačke pumpe zbog pazara od 10.000 dinara. Ona je posle četiri dana preminula u bolnici, a on je uhapšen nakon tri meseca. Optužen je za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

(Kurir.rs/I.M./Foto:Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track